Lytt til radio - lytt til Lycos

"Lycos radio rules the web" - det er slagordet som møter deg på Internett-portalens nyeste satsing: Lycos Radio.

"Lycos radio rules the web" - det er slagordet som møter deg på Internett-portalens nyeste satsing: Lycos Radio.

Mandag lanserte nettportalen Lycos sin nyeste multimedia-satsing, Lycos Radio Network- der du mellom annet finner nedlastbare lyd- og videosnutter (streaming) for en rekke musikkategorier.

Den interaktive tjenesten benytter seg av det vi på nynorsk kaller disc jockeyer til å velge ut musikken, forøvrig et menytilbud som kan påvirkes av nettbrukerne selv - du kan sende ditt låt-ønske per epost eller gjøre det på gammelmåten og ringe til nettradioen. Og fortvil ikke om akkurat din sang blir avbrutt av en ekstraordinær nyhetssending - dét kan etter sigende nemlig skje - for Lycos har lagt inn en fiffig replay-funksjon for lyttere som har mistet en del av "sin" sang. Forutsatt at du har en nettleser med RealAudio G2 kan du be om å få avspilt datastrømmen på nytt.

Som digi.no har belyst i en rekke artikler tidligere (se pekere til egne saker nedenfor eller i margen til høyre) samarbeider Lycos tett med det norske selskapet Fast Search & Transfer, ikke minst på MP3-siden. Det er derfor ikke overraskende at det helt nederst på Lycos Radio Networks nettsider også er lagt inn mulighet til å søke etter musikkfiler i MP3-format via Fasts MP3 Search. (Fast fikk forøvrig digi.no-prisen for 1998.)


I skrivende stund er musikkvalgene på Lycos Radio inndelt i fem kategorier: Adult Contemporary ("fra Sara McLaughlin til Cher og Shania", som det heter i reklamen), Alternative ("det beste i dagens rock"), Country (det måtte jo komme - ingen USA-radio uten en dose kønntri), Smooth Jazz (kanskje ikke det lureste i verden å reklamere med "chill out with David Sanborn and Kenny G", men-men...) samt Hip-Hop/R&B.

Lycos opplyser at selskapet planlegger å legge til nye musikkgenre fortløpende - et opplegg som skjer i samarbeid med musikksyndikatet Westwind Media.com - i tillegg til egne sendinger for allmennyheter, sport osv.

Til toppen