FORBRUKERTEKNOLOGI

Lytter til «alt» dere sier

Nettbrett-app bringer gruppesamtalene til et helt nytt nivå.

MindMeld lytter til brukerens samtaler med andre og finner automatisk og fortløpende informasjon på nettet som er knyttet til det samtalen handler om.
MindMeld lytter til brukerens samtaler med andre og finner automatisk og fortløpende informasjon på nettet som er knyttet til det samtalen handler om. Bilde: Expect Labs
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. des. 2013 - 11:20

Personlige, digitale assistenter som Siri og Google Now fungerer best når de «kjenner» brukerens vaner og planer. Men nå har det kommet en lignende applikasjon til iPad som tar det hele noen skritt videre. Nvnet, MindMeld, får kanskje noen tenke seg om to ganger før man tar appen i bruk. Mindmeld er en av superskurkene i Marvel-universet og kan bytte bevissthet med andre personer. På den annen side kan funksjonaliteten utvilsomt være nyttig.

Tenk deg at du snakker på noen via nettbrettet og det plutselig blir behov for å lete fram noe informasjon. MindMeld tolker samtalen fortløpende og leter automatisk fram artikler, websider, bilder og videoer som den anser som relevante i forhold hva samtalen i hovedsak handler om. Alle stikkord og oppslag kan lagres, slik at man senere kan gå tilbake og se hva som ble funnet fram.

Appen omtales av noen som en kombinasjon av Siri og Skype. MindMeld kan nemlig lytte til samtaler med opptil åtte deltakere via en integrert telefonkonferanse-funksjon. Innloggingen skjer via Facebook.

Brukerne kan aktivere eller deaktivere MindMelds lyttefunksjon til enhver tid.

Det er selskapet Expect Labs som står bak MindMeld.

– Etter hvert som vi beveger oss i en verden med allestedsnærværende, tastaturløse, nettverkstilknyttede enheter, er det essensielt at vi finner opp nå måte å finne informasjon på, som ikke avhenger av skrevne søkeoppslag, sier Timothy Tuttle, gründer og administrerende direktør i Expect Labs i en pressemelding.

– MindMeld er vår første utforskning av hvordan stemmen kan brukes sammen med andre, kontekstuelle signaler til å gjøre det enkelt å oppdage informasjon ved å bruke enhver enhet, sier Tuttle.

MindMeld skal også gjøres tilgjengelig for iPhone og for Android-baserte smartmobiler og nettbrett i løpet av noen måneder.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.