- Må bevare SOL som det trygge, gode nettstedet

Hvis leserne oppfatter den nye tjenesten som kald og klinisk har vi et problem mener redaktør Tine Skarland i SOL i forbindelse med all kritikken som er kommet mot den nye forsiden.

Hvis leserne oppfatter den nye tjenesten som kald og klinisk har vi et problem mener redaktør Tine Skarland i SOL i forbindelse med all kritikken som er kommet mot den nye forsiden.

Redaktør for portalen, Tine Skarland, skriver på SOL i dag at begrunnelsen for skifte av startsiden har vært tredelt: De har villet gi leserne en lettere startside å laste ned, en mer oversiktlig og en bedre oppdatert tjeneste.

SOL hevder at de har gjort dette etter å ha lyttet til brukerønsker. Responsen fra leserne tyder imidlertid på at de har bommet. Over 130 av 143 responser som digi.no har registrert har vært negative (se peker i høyre margen eller under denne artikkelen).

Tilnærmingen til katalog- og søketjenester som Yahoo! er påfallende og fraværet av nyhetsingresser og bilder har ikke falt i god jord hos SOL-lojale lesere (se egen sak i høyre margen, evt. under denne saken).

Skarland bekrefter overfor digi.no at ikke minst hastigheten på tjenesten er én av de viktigste grunnene til at de har lagt om:

- Det er klart hurtighet har mye å si. Tjenesten har vært alt for treig til nå, sier hun og påpeker at også oppdatering er et viktig moment.

- Nå er sakene fra nivå to automatisk oppdatert på forsiden til enhver tid, sier hun. De ulike seksjonene har de mest oppdaterte sakene på forsiden til enhver tid.

Kritikk er imidlertid noe SOL-ansatte alltid må leve med ser det ut til:

- Skiftet var mer mer dramatisk forrige gang, ved juletider da vi skiftet farge. Da var det akkurat like mye oppstyr, sier hun.

- Det som går igjen av kritikk, er at skriften er for liten. Det kommer vi til å gjøre noe med. Det er også en del som etterlyser nyhetene og blikkfanget med en stor sak med bilde. Mange opplever oss som en viktig nyhetsleverandør, sier hun og er bevisst på at de må passe på å ikke miste konkurransefortrinn i forhold til andre konkurrenter.

- Vi må passe oss for ikke å legge oss for nære Yahoo! og de andre katalogtjenestene, sier hun og mener at brukerne generelt ser på SOL som det trygge, gode nettstedet.

- Blir portalen ansett som kald og kynisk, har vi ett problem. Jeg føler ikke at vi er der, med mye spennende innhold i høyrespalten med interaktivitet og grafikk, mener redaktøren av SOL.

Til toppen