BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Må dirigere vekk trafikk

Voldsom trafikk mot Altinn tirsdag morgen.

Svært mange ble møtt med denne plakaten da de logget seg på Altinn for å sjekke selvangivelsen tirsdag morgen.
Svært mange ble møtt med denne plakaten da de logget seg på Altinn for å sjekke selvangivelsen tirsdag morgen.
20. mars 2012 - 08:44

Tirsdag morgen blir selvangivelsen tilgjengelig via Altinn, samtidig som Skatteetaten begynner sin utsendelse. Informasjonsansvarlig i Altinn, Jørgen Ferkingstad, opplyser til digi.no at innen kl. halvt åtte tirsdag morgen hadde 100.000 sjekket skatten sin.

– Allerede ti over halv ett i natt hadde 40.000 logget seg på, sier Ferkingstad som forteller at mange som forsøker å logge seg på i skrivende stund vil oppleve å finne en «køplakat».

– Det betyr at det er mange tusen som er inne og sjekker selvangivelsen. Men til forskjell fra i fjor har vi en trafikkdirigering, sier informasjonsansvarlig som forteller at ikke forventer at tjenesten vil kollapse.

I fjor knelte systemet til Altinn da skatteoppgjøret ble klart. Den gangen var det ikke store trafikkmengder som fikk tjenesten til å knele, men feil i en underliggende teknisk modul.

Men også da selvangivelsen ble tilgjengelig for ett år siden klappet tjenesten sammen.

Ferkingstad forteller til digi.no at det i morgentimene tirsdag er ekstrem trafikk, noe som gjør at de må dirigere deler av trafikken vekk fra sidene. Dette vil pågå utover hele dagen.

– Noen vil kunne komme seg inn raskt, mens andre vil møte køplakaten hele tiden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.