Må forlenge livet til Windows XP

Vista selger ikke som forventet, og Microsoft forlenger nå livet til fem år gamle Windows XP.

Må forlenge livet til Windows XP

Vista selger ikke som forventet, og Microsoft forlenger nå livet til fem år gamle Windows XP.

Microsofts nyeste operativsystem Windows Vista ble allment tilgjengelig i markedet i slutten av januar i år. Bedriftskunder har på sin utgave hatt muligheten til å laste ned bedriftsutgavene gjennom abonnementsordninger siden før jul i fjor.

På tross av at operativsystemet således har vært tilgjengelig i ferdig utgave i snart et år, er det langt fra alle som er skikkelig fornøyd med det. Fra tidligere av har det vært en tommelfinger-regel om at man bør vente på Service Pack 1, den første store oppdateringen, før man tar i bruk et nytt operativsystem. Det var det flere som trodde at ikke skulle være nødvendig denne gangen, med tanke på at Windows Vista-utviklingen hadde pågått over lang tid, og at systemet tross alt har gått gjennom en mangeårig modningsfase.

Service Pack 1 forventes imidlertid ikke før til neste år, og i mellomtiden er det mange kunder som har opplevd problemer med Vista. Det har de gitt tilbakemeldinger til Microsoft om, og Microsoft har gått med på å la kunder som kjøper nye maskiner med operativsystemet ferdig installert, få lov til å nedgradere den til Windows XP.

Store PC-produsenter skulle få lov til å selge Windows Xp på nye maskiner frem til 31. januar neste år, men nå har Microsoft gitt etter og utvidet dette frem til 30 juni neste år. Det er en fem måneder lang forlengelse, som vil gjøre det mulig å kjøpe Windows Xp frem til etter at Service Pack 1 til Vista har blitt tilgjengelig.

Windows Xp Starter Edition, Microsofts billigutgave som er laget for fattige utviklingsland, vil bli solgt helt frem til juni 2010.

Microsoft forsøker å tone ned betydningen av denne utvidede salgsperioden av Windows Xp, og henviser til at de også ve tidligere lanseringer har utvidet salgstiden for forrige utgave av Windows.

Kevin Kutz, sjef for Microsoft Windows klient-divisjonen i Microsoft, sier til CNet News at ved forrige skifte var Windows 2000 utgaven tilgjengelig for salg i 18 måneder etter lanseringen av Windows Xp.

    Les også:

Til toppen