- Må ha med alle TV-kanaler på programguide

- Uten alle de norske TV-kanalene på laget vil en Elektronisk Programguide (EPG) være verdiløs, mener både TV 2 og TVNorge som respons på nyheten om at NRK og Canal Digital etablerer et felles programguideselskap.

digi.no har tidligere skrevet om at kampen om TV-guidene blir sentral i den digitale utviklingen. I avtalen mellom NRK og Canal Digital på distrusjon gjennom parabolkortet til Canal Digital inneholder det en klausul om utvikling av en elektronisk programguide (se relatert sak i høyremargen).

Scandinavia Online (SOL) prøvde seg på en relansering i sommer av en TV-Guide på Internett etter initiativ fra Telenor Satellite Services og med Programbladet som innholdspartner (se relatert sak i høyremargen).

Den har siden lanseringen ikke vært i full drift og er nå én av mange tjenester som blir revurdert av SOL-ledelsen de nærmeste 14 dagene. SOL har signalisert at en del av virksomheten muligens vil bli kuttet.

Daglig leder i Programbladet, Morten Hansen, sier at bladet er i en vurderingfase når det gjelder akkurat denne guiden, men kan godt tenke seg å komme inn som underleverandør på innholdssiden i EPG-prosjektet til NRK og Canal Digital.

Dagens Næringsliv meldte i dag at NRK Aktivum og Canal Digital nå etablerer Programguiden AS som skal utvikle og drive en reklamfinansiert programguide for Norge. Programguiden, som vil være det første som møter TV-seerne, vil være svært viktig når TV-kanalene skal få frem hvert program i en fragmentert digital- og internetthverdag.

Programlojaliteten blir etterhvert viktigere enn kanal-lojaliteten blant seerne.

TV-kanalene mener imidlertid at det er helt essensielt at alle kanalene blir med på prosjektet:

- Vi har ikke diskutert dette internt ennå. Men det er klart at uten alle kanalene, vil en slik programguide være verdiløs, mener informasjonsdirektør Jens Petter Gjelseth i TVNorge.

Han mener at det nære forholdet til Canal Digital på utberedelsen av satellittkort gjør det naturlig at TVNorge går inn i samtaler med selskapet. Han kjenner selv ikke til at disse samtalene allerede er i gang.

- For å få til den mest brukbare programguiden i Norge, går vi for et delt eierskap mellom NRK, Schibsted, TV 2 og Canal Digital, sier administrerende direktør Espen Asheim i Canal Digital Norge til digi.no.

- Men vi er i en prosjektfase og bruker høsten på å formulere planene.

Advokat Per Schrader-Nielsen i TV 2 sier at det er nytt for ham at kanalen er blitt invitert inn i eierskap i det nye selskapet Programguiden AS, som nå eies 50-50 av NRK og Canal Digital.

- Det har ikke blitt diskutert hos oss, sier han.

Men Schrader-Nielsen er helt klar på at det ikke gi noen mening å ha et EPG-selskap hvis ikke alle de store kanalene er med på prosjektet.

Til toppen