BEDRIFTSTEKNOLOGI

Må jobbe gratis for IT-ministeren

Computas tar støyten etter sterkt forsinket leveranse av data.norge.no.

8. juni 2011 - 09:53

Computas vant i fjor oppdraget med å utvikle en registerløsning for åpne datakilder på nettstedet data.norge.no for Fornyingsdepartementet (FAD).

Prosjektet skulle opprinnelig ta tre måneder, men er minst et halvt år forsinket.

- Oppdraget ble forsinket fordi Computas undervurderte kompleksiteten i oppgaven, og fordi de støtte på uventede problemer knyttet til underliggende kodesystemer, forklarer FADs senior kommunikasjonsrådgiver Ann Kristin Lindaas overfor digi.no.

Lansering i høst

I forrige uke skrev vi at FAD mente leverandøren hadde gjort seg skyldig i mislighold av kontrakten på flere punkter. Partene oppgir nå at de har en meget god dialog.

- Det arbeides på spreng med å ferdigstille leveransen av systemet. FAD planlegger lansering i september, fortsetter Lindaas.

Administrerende direktør i Computas, Trond Eilertsen, virker oppriktig lei seg for forsinkelsene som har oppstått.

- I sånne saker jobber vi for å lande prosjektet til kundes beste. Det ser nå ut til å løse seg.

Innimellom dukker det opp problemer i IT-prosjekter som på forhånd er vanskelig å forutse, påpeker han. Computas må selv dekke ekstrakostnadene som påløper i dette tilfellet.

- Vi må jobbe en del gratis for å få dette prosjektet i mål. Stort sett leverer vi prosjekter med risiko og må ta støyten hvis ting går galt, sier Eilertsen til digi.no.

Prestisjeprosjekt

Dataportalen er bestilt av fornyingsminister Rigmor Aasrud, som i likhet med sin forgjenger har interessert seg for delingskulturen og verdiene som kan skapes ved å tilby offentlige data til gjenbruk.

Selv om utvikling av dataregisteret er et lite prosjekt følges det etter det digi.no får oppgitt tett av statsråden selv. Computas-sjefen kaller det et prestisjeprosjekt.

- Dette blir bra til slutt, avslutter Eilertsen.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.