AVTALER & KONTRAKTER

Må rigge om tilbud til Meyer

Alle de store norske IT-selskapene som skal legge inn et tilbud på Meyers MinSide-portal får det travelt.

23. feb. 2005 - 07:22

Morten Andreas Meyers kommende offentlige superportal MinSide er en av de heteste IT-kontraktene i bransjen for tiden – og det er ikke på grunn av budsjettet.

Portalen skal gi hver eneste voksne norske innbygger en personlig tilpasset nettside som med topp sikkerhet skal servere informasjon om alt fra fornyelse av førerkort og selvangivelse til resepter og helseinformasjon.

Prosjektet har i utgangspunktet et budsjett på bare åtte millioner kroner, men Meyer forklarte til digi.no i oktober at han tross alt har mer på lager. Moderniseringsdepartementet har en sekkepost på 30 millioner kroner til modernisering og det samme kan – potensielt – Nærings- og handelsminister Børge Brende også bidra med.

Men alt skal neppe brukes på MinSide. Hvor stort budsjettet blir, er dermed uklart, men det har ikke skremt den norske IT-bransjen. digi.no har fått listen over aktører som har søkt og blitt prekvalifisert, slik at de får lov til å sende inn et tilbud.

Listen sammenfaller med listen over Norges største IT-konsulentselskaper. At Accenture, EDB, IBM, Steria, ErgoGroup, WM-data og Cap Gemini er med, er ingen overraskelse.

Også Software Innovation og digital-ID-selskapet Kantega har fått lov til å levere et tilbud.

Mer oppsiktsvekkende er det at Ementor mangler fra listen. Heller ikke TietoEnator er med, men TietoEnator satser mest på finansbransjen og helsesektoren i Norge.

De som skal levere et tilbud får det nå travelt. For mandag kom meldingen – lanseringen er utsatt til 31. desember. Fristen for å levere inn tilbudet er om bare seks dager – tirsdag 1. mars.

Dette kan medføre en større omregning på pris, hvilke konsulenter som er ledige og andre faktorer. I tillegg fortalte statssekretær Eirik Lae Solberg i Moderniseringsdepartementet til digi.no i går at antallet tjenester som skal være med i portalen når den åpner er utvidet. Dette må nødvendigvis påvirke anbudene.

Dessuten har departementet bestemt at man skal lage en separat, felles påloggingstjeneste. Dette må nå tas ut av tilbudene selskapene nå nesten var ferdig med.

– Utsettelsen av MinSide-prosjektet er noe vi tar til etterretning. Slike utsettelser er normale i anbudsarbeid. IBM ble informert torsdag sist uke om de nye rammevilkårene. Vi er midt i arbeidet med å tilpasse vårt tilbud endringene og vi tar sikte på å levere innen fristen, sier IBM Norge-sjef Morten Thorkildsen til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.