RESULTATERFINANS

Må snart tvangsinnløse aksjer i Telecomputing

Innløsingen av de fatale terminkontraktene til grùnderne Jostein Eikeland og Erik Baklid vil finne sted i løpet av noen dager. Markedet frykter at aksjene kan bli tvangsinnløst.

Henrik Anders Skottvoll
10. mai 2001 - 14:34

Det går mot noen spennende dager for Telecomputing-aksjonærene, ettersom grúnderne Jostein Eikeland og Erik Baklid har forpliktet seg til å betale rundt 120 millioner kroner for å kjøpe 500.000 Telecomputing aksjer.

På dagens kurs 19 kroner er posten verdsatt til skarve 9,4 millioner kroner. Innløsingen vil finne sted i løpet av noen dager og det store spørsmålet er hvordan de vil de finansiere kjøpet.

Medgründer i Telecomputing, Jostein Eikeland.
Jostein Eikeland.

Det var høsten 1999 at Jostein Eikeland og Erik Baklid i Telecomputing inngikk en terminavtale (aksjehandel til en avtalt kurs med oppgjør på et fremtidig tidspunkt - red. anm.) om kjøp av 500.000 aksjer til en pris på 242 kroner. Ettersom kursen på Telecomputing har ligget langt under kjøpssummen, har denne avtalen vært svært negativ for både de to involverte og selskapet.

Terminavtalene forfaller den 16. mai, og Eikeland har stilt en sikkerhet på 900.000 aksjer, mens Baklid har stilt en sikkerhet på 750.000 aksjer for lånet. Hvis ikke grùnderene får på plass en finanseringsavtale med Carnegie, kan disse aksjene bli tvangssolgt. Dette vil i såfall føre til at en god del aksjer blir lagt ut for salg i markedet.

Det er dette markedet frykter, og Telecomputing har denne uken falt fra 22,5 kr til 18,8 kroner, noe som tilsvarer et fall på 16 prosent.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.