AVTALER & KONTRAKTER

Må utlyse IT-kontrakt på nytt

Nordland fylkeskommune må på nytt utlyse IT-kontrakt, etter klage fra flere av anbyderne.

Nordland fylkeskommune har på nytt utlyst anbudskonkurransen for utvikling av ungdomstjenestene på www.klara-klok.no og www.unghelse.no.

Dette framgår av et brev digi.no har fått tilgang til der det opplyses at «konkurransen er avlyst».

Etter det digi.no kjenner til skal den månedlige driftsutgiften mellom de forskjellige anbyderne ha variert med opptil 25.000 kroner i måneden.

Saken skriver seg fra juli der selskapet Seria i en pressemelding kunngjorde at Nordland fylkeskommune hadde til hensikt å velge leverandøren for utvikling av ungdomstjenestene.

Klara Klok er en webside som tilbyr gratis anonym rådgivning for ungdom innen kategoriene helse, forhold og familie, rusmidler og seksualitet.

Fylket begrunner valget med at «Seria.no var det økonomisk mest fordelaktige tilbudet etter å ha vurdert løsningsforslag, kvalitet og pris opp mot de 14 andre tilbyderne».

Avgjørelsen fikk det nystartede selskapet Mopo til å reagere kraftig. Mopo var én av anbyderne, og daglig leder Runar Ingebrigtsen sier til digi.no at det foreligger feil i gjennomføringen av anbudet fra Nordland fylkeskommune.

Han reagerer også på at fylkeskommunen begrunner sitt valg med at Seria var det økonomisk mest fordelaktige tilbudet.

    Les også:

Ingebrigtsen mener Mopo ble diskvalifisert for å bruke en delt vertsløsning, selv om dette ikke var noe krav i anbudet.

I en kommentar til digi.no berømmer nå Mopo Nordland fylkeskommune for å ha tatt den modne avgjørelsen om å utlyse konkurransen på nytt.

- Dette viser at de er villige til å innse sine feiltrinn og gjøre nødvendige grep for å rette opp slike. Det står det respekt av, sier Ingebrigtsen.

Også Seria tar nederlaget tilsynelatende med fatning.

- Det er helt redelig at de utlyser anbudet på nytt. Vi skal gjøre en bedre jobb, og vi har fortsatt tro på at vi kan vinne konkurransen, sier daglig leder Frode Børli til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.