JUSS OG SAMFUNN

Må utstyre Android-enheter med Microsoft Office

Microsoft og Asus avslutter patentstrid.

Android-baserte Asus-enheter vil i framtiden bli levert med Microsoft Office forhåndsinstallert.
Android-baserte Asus-enheter vil i framtiden bli levert med Microsoft Office forhåndsinstallert. Bilde: Asus, Microsoft. Montasje: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. okt. 2015 - 11:25

Microsoft kunngjorde før helgen at selskapet har inngått en utvidet patentavtale med Asus. Avtalen omfatter blant annet krysslisensiering av patenter som ifølge Microsoft dekker blant annet Android-baserte mobiler og nettbrett.

Men avtalen innebærer også forhåndsinstallering av Microsoft Office-produkter og -tjenester på Android-baserte enheter fra Asus.

For Microsoft er det en klar fordel at selskapets Office-apper distribueres så bredt som mulig. Det er mer uklart om dette teller på pluss- eller minussiden for Asus.

Leste du denne? Office 2016 er klar 

Crapware?

Forhåndsinstallerte apper på mobile enheter er et tveegget sverd for leverandøren. Noen kunder setter pris på at enhetene leveres med apper de selv ønsker å bruke, mens andre kunder misliker sterkt at pc-er og andre enheter leveres med det som gjerne kalles for «crapware», altså uønsket programvare.

Å kalle Microsoft Office for «møkkavare» er nok å ta i, men for mange brukere vil det være noe som opptar unødvendig plass på enheten, siden de uansett ikke bruker enheten til å lese eller redigere kontordokumenter. Forhåpentligvis vil de som ikke er interessert, kunne avinstallere appene.

– Denne avtalen vil gi oss begge større mulighet til å innovere for våre kunder. Vi ser at det leder til bredere muligheter for partsskap for framtidige teknologier, og et styrket forhold mellom våre to selskapet, som ledere i teknologibransjen, sier Vincent Hong, sjefadvokat i Asus, i en pressemelding.

En rekke leverandører av Android-enheter har tidligere inngått avtaler med Microsoft om forhåndsinstallering av Microsoft Office, men ikke som en del av en patentavtale.

Samtlige avtaler forteller for øvrig at det er fullt mulig å tilby Android-baserte enheter med apper som konkurrerer mot Googles egne.

Microsoft:Raser mot preinstallert «møkkavare»

Tøvær

Også Google og Microsoft begravde i forrige uke stridsøksen, i alle fall når det gjelder patenter. Selskapene har droppet alle de pågående søksmålene i USA og Tyskland, noe som også berører det nå Lenovo-eide Motorola Mobility.

Bakgrunn: Giganter begraver stridsøksen 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.