JUSS OG SAMFUNN

Må vente på riktige annonsetall

Norsk Reklame-Statistikk blåser av totaltall på 5,5 millioner annonsekroner på nettet i januar og februar. - Tallet er mye høyere, sier Pål Munkvold og mener det ikke vil være mulig å få et skikkelig bilde av annonsemarkedet før i august.

Herman Berg
14. apr. 1997 - 16:30

I forrige uke kom de første offisielle tallene på internettannonsering fra nettmediene i Norge. Tallene viste at Scandinavia Online hadde over 50 prosent av annonsemarkedet de to første månedene i år. SOL omsatte for rundt tre millioner kroner, mens Nettavisen som nummer to hadde rundt 650 000 kroner. Til sammen omsatte 11 nettsteder for rundt 5,5 millioner bruttokroner i januar og februar, ifølge GuruNEWS.

- Tallet er alt for lavt. Vi må ihvertfall fordoble antallet innholdsleverandører for å få en noenlunde oversikt over det totale annonsemarkedet når det gjelder nettmedier, sier konsulent Pål Munkvold i Norsk Reklame-Statistikk.

Han vil gjerne presisere at NRS selv ikke har gått ut med de tallene som ble offentliggjort i forrige uke. Helst ville selskapet ha ventet til de hadde avtaler med 25 aktører.

- Både Hjemmet Mortensen og Bergens Tidende vil ikke rapportere sine tall på en stund. Dessuten er vi i samtaler med Kapital og IDG-gruppen om levering av data, sier han og opplyser at det foreløpig skal bli månedlige oppdateringer fra NRS. De vil ikke ta stilling til om det er fornuftig å dele de forskjellige innholdsleverandørene i grupper etter allmenne aviser, bransjepublikasjoner, aksessleverandører og lignende.

- Etterhvert som markedet vokser, vil det bli naturlig å fokusere mer på annonsørene enn på nettstedene der annonsene foreligger. Det er slik vi måler reklamebruken i andre, mer tradisjonelle medier, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.