JUSS OG SAMFUNN

- Må vurdere Telia-utviklingen i Sverige først

Direktør i Konkurransetilsynet, Einar Hope, sier til digi.no at tilsynet vil avvente de svenske konkurransemyndighetenes vurdering før de tar stilling til Telias inntreden i norske Scandinavia Online.

Herman Berg og Øystein Kvistad
29. jan. 1998 - 18:09

Einar Hope bekrefter overfor digi.no at Konkurransetilsynet nå igjen kommer til å se nærmere på konkurranseforholdene på det norske markedet, ikke minst med bakgrunn i de tidligere sakene som Scandinavia Online (SOL) har vært involvert i Norge.

- I denne konkrete saken avventer vi imidlertid til svenske konkurransemyndigheter har sett nærmere på vilkårene i Sverige, sier Hope.

- Dernest vil vi ta en nærmere titt på deres vurderinger og se på det norske internettmarkedet, sier han.

Det er ikke første gang en sak som involverer duoen Telenor og Schibsted havner i Konkurransetilsynets søkelys. Den hittil største og viktigste er som kjent intensjonsavtalen fra november 1996, som innebar at daværende SchibstedNetts internettkunder ble overdratt til Telenor Nextel, samtidig som Schibsted og Telenor gikk sammen om opprettelsen av innholdsselskapet Scandinavia Online (SOL).

Schibsted/Telenor-avtalen ble godtatt av Konkurransetilsynet i juni i fjor - et halvt år etter at fusjonen i praksis var gjennomført. Tilsynets godkjennelse kom imidlertid først etter at partene hadde forpliktet seg til en rekke tiltak. Så som at SOL måtte gi alle internettbrukere og aksessleverandører lik tilgang til SOL "på ikke-diskriminerende vilkår". SOL kunne blant annet ikke være ferdig installert hjemmeside på programvare fra Telenor Nextel, noe selskapene først prøvde å komme unna med.

Så sent som i desember 1997 vurderte Konkurransetilsynet å gripe inn overfor SOL. Bakgrunnen var mistanke om at selskapet tilbød lukkede innholdstjenester til andre aksessleverandører enn Telenor Nextel og til andre vilkår enn de Nextel hadde. Den 15. januar i år konkluderte imidlertid Konkurransetilsynet med at det ikke var grunnlag for å gripe inn overfor Scandinavia Online i den saken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.