Mac ber om hack

Det svenske firmaet Infinit frister hackere med 10.000 kroner om de klarer å endre en nettside på en Apple-server.

Det svenske firmaet Infinit frister hackere med 10.000 kroner om de klarer å endre en nettside på en Apple-server.

- Vi i Infinit AB er så overbevist om Macens fortreffelighet som webserver, at vi våger å utfordre Sveriges hackere til å gjennomføre et angrep på en helt vanlig macserver. Den som - eventuelt - lykkes først, får 10.000 kroner i belønning, sier Joakim Jardenberg i en pressemelding fra det svenske firmaet.

Serveren er en Apple Workgroup Server 8550/200 med Internet Server Solution og WebStar 2.0. Den har ingen brannmurer eller routerfiltre.

Den som vil vinne pengene må ta seg inn på serveren og endre forsiden mellom den tiende februar og den tiende april. For å få belønningen, må vinneren også kunne gi en teknisk beskrivelse av hvordan det lykkes.

- Inspirasjonen til denne utfordringen fikk jeg fra The Security Challenge som ble holdt i slutten av 1995 i USA, sier Jardenberg.

I den konkuransen var belønningen 10.000 amerikanske dollar. Det fleste hackene på serveren i løpet av de 45 dagene konkuransen varte, var da basert på svakheter i UNIX-systemet. Fordi Macen ikke har noen innebygde TCP/IP-serverprosesser etter UNIX-mønster, klarte ingen å hacke maskinen den gang. Derfor ble heller ikke pengene utbetalt.

I følge Jardenberg er Apple sikrere som servere enn plattformer på PC eller UNIX. Dette fordi Apple er et sluttet system uten bakdører. Mens det går an å komme til kildekoden på en UNIX-maskin, kjører en Mac bare TCP/IP uten å åpne operativsystemet for inntrengere.

Apple var imidlertid ikke like sikker på sin egen fortreffelighet. De ville derfor ikke sponse konkuransen, forteller Jardenberg:

- De våget ikke i tilfelle vi skulle mislykkes.

Til toppen