Mac-brukere får tilgang til Exchange

En gratis oppdatering til Mac-versjonen av Microsoft Office gir Mac OS X-brukerne etterlengtet tilgang til Exchange.

En gratis oppdatering til Mac-versjonen av Microsoft Office gir Mac OS X-brukerne etterlengtet tilgang til Exchange.

Microsoft oppfylte trolig ønsket til mange Mac OS X-brukere da selskap mandag denne uken publiserte en gratis oppdatering til e-postprogrammet Entourage, som er en del av Mac-utgaven av Microsoft Office. Oppdateringen gir Entourage-brukere som benytter Mac OS X tilgang til e-post og kalenderfunksjonalitet lagret på Exchange-servere fra Microsoft.

Ifølge News.com har Mac-brukerne etterspurt slik funksjonalitet siden Mac OS X kom for mer enn to år siden. Mer informasjon om denne oppdateringen finnes på denne siden hos Microsoft.

Samtidig sier Apple at selskapet vil inkludere en viss støtte for Exchange i Panther, den neste utgaven av Mac OS X.

- Exchange-støtte er noe kundene har ønsket seg så lenge jeg kan huske, sier Ron Okamoto, visepresident for utviklerforhold hos Apple, til News.com.

Men Apple vil ikke gå i detalj når det gjelder hva slags funksjonalitet det er snakk om. Det antas likevel at adressebokprogramvaren som er innebygd i Mac OS X vil få tilgang til informasjon lagret på en Exchange-server. Det antydes også at e-postprogrammet Mail vil få bedre støtte for Exchange.

Men også selskapet Snerdware tilbyr nå et program som gir Mac-brukerne tilgang til Exchange ved å bruke adresseboken i operativsystemet.

Programmet, som heter AddressX, er fritt tilgjengelig og gir tilgang til globale adresselister under Exchange, men ikke personlige kontakter. Men et program som kalles Groupcal, som nå er under utvikling, skal gi tilgang til all kalenderinformasjon lagret på en Exchange-server fra Apples iCal-program.

Til toppen