Mac-brukere må kjøpe dyr virtuell Vista-lisens

Mac-brukere må kjøpe dyr virtuell Vista-lisens

Microsoft åpner bare for at de dyreste lisensene, og hevder det er for å beskytte brukere.

Selv om Apple kundene gjerne er mer entusiastiske og begeistret for sine maskiner, enn kunder som bruker en PC med Windows på, er det langt færre Mac-maskiner i markedet enn Windows baserte PC-er. Det betyr igjen at det er et større utvalg av programvare for PC-en.

Det kan derfor være aktuelt for mange å kjøre en virtuell instans av Windows Vista for noen Mac-brukere. Rent teknologisk er ikke det noe problem, men kundene hindres fra å kunne gjøre det på grunn av begrensninger i lisensavtalen som medfølger operativsystemet.

Denne uken planla Microsoft, ifølge CNet News, å fjerne noen av begrensningene på hvordan man kan kjøre Windows Vista som et virtuel maskin. Programvaregiganten hadde fortalt en rekke journalister om endringer som ville komme, og de inkluderte muligheten for at man kunne kjøre Windows Vista Home-utgaver virtuelt på andre maskiner.

Det har vært et stort ønske fra blant annet Mac-brukere som trenger å bruke Windows i noen sammenhenger.

Da lisensendringene kom, hadde imidlertid Microsoft bestemt seg for å holde mer igjen. De åpnet for at Windows Vista kunne installeres som en virtuell maskin, men det gjelder bare for de to dyreste utgavene, Vista Business og Vista Ultimate.

Microsoft hevder at de valgte denne løsningen fordi de mener det kan være sikkerhetsrisikoer forbundet med å kjøre virtualisering, og at de håpet på å redusere den risikoen gjennom å begrense hvilke versoner som kjørte virtuelt til bare å omfatte sofistikerte brukere og bedrifter som har bemanning til å håndtere det.

Til toppen