Mac-brukerne får DVD+R/RW-støtte

Etter ensidig å ha støtter DVD-R/RW-formatene i flere år, lanserer Apple nå delvis støttes for DVD+R/RW.

Etter ensidig å ha støtter DVD-R/RW-formatene i flere år, lanserer Apple nå delvis støttes for DVD+R/RW.

Også Apple vet at det kan være lurt å satse på mer enn én hest i blant. Gjennom den kommende oppdateringen til Mac OS X, versjon 10.3 eller Panther, vil operativsystemet få delvis støtte for DVD+R og DVD+RW, skriver News.com. Panther blir tilgjengelig den 24. oktober.

    Les også:

Apple har lenge støtte DVD-R og DVD-RW-formatene, men det er ikke gitt at det er disse formatene som vil bli de foretrukne blant kundene etter hvert som DVD-formatstriden utvikler seg. Mange DVD-brennere støtter i dag begge formatene, og ifølge News.com er også en del Macintosh-maskiner blitt levert med slike dualformatbrennere fra Sony. Men +R/RW-støtten i disse skal være deaktivert.

Støtten for DVD+R/RW som nå introduseres, gjelder bare selve operativsystemet og ikke programvare som iDVD og iTunes. Støtten muliggjør dermed kun vanlig lagring eller sikkerhetskopiering av filer.

Ifølge Apple har selskapet inkludert støtten for DVD+R/RW etter ønsker fra kundene. Men selskapet sier ingenting om hvorvidt også annen programvare fra selskapet vil få støtte for disse formatene.

Til toppen