Mac-kloner over på Intel

Mac-kloneprodusenten Umax Technologies skal begynne å produsere build-to-order Intel-maskiner. Ikke fordi salget av Macintosh har gått dårlig, men på grunn av muligheten å kapre flere kunder.

Mac-kloneprodusenten Umax Technologies skal begynne å produsere build-to-order Intel-maskiner. Ikke fordi salget av Macintosh har gått dårlig, men på grunn av muligheten å kapre flere kunder.

Umax vil nå hjelpe de kundene som både har Macintosh-maskiner og PCer i sin stall. Måten de vil gjøre dette på er å introdusere kraftige PCer overfor sin primærkundegruppe. Denne kundegruppen er de som krever kraftig ytelse til avanserte grafiske operasjoner og applikasjoner. Umax vil også starte produksjon av NT-servere.

Umax har prøvd å overbevise sine kunder om at utvidelsen til salg av Pentium-maskiner vil bedre integrasjonen av Mac i miksete nettverk.

- Vi har insett at en del av våre Mac-kunder også bruker PC, eller de skifter operativsystem. Noen går fra PC til Mac og vice versa, sier Hugh Bethell i Umax til CNET. Han sier videre at Umax vil unngå at folk skifter til PC, men at selskapet vil gi et alternativ til de som allerede har bestemt seg for å skifte til PC. - Det er nesten som å bruke en Mac med Intel-deler, mener Bethell, som sikkert fornærmer flestepartens av verdens Mac-frelste med det.

Umax vil ikke prøve å ta opp konkurransen med Dell og Gateway 2000, slik som Compaq nå forsøker. De vil heller rette seg mot et bestemt segment i det profesjonelle grafiske miljøet hvor de allerede har et sterkt merkenavn. I tillegg er et annet datterselskap av morselskapet, Umax Data Systems, store innen Intel-baserte hovedkort.

De nye maskinene vil komme med fem forskjellige konfigurasjoner. Alle er basert på en 266 MHz Pentium II-prosessor, DVD- eller CD-ROM-drivere, og kraftige grafikkakseleratorkort. Toppmodellen, UmaxStation 9300, vil ha 128 Mb RAM, 21-tommers skjerm, 9 Gb harddisk og vil "bare" koste USD 7.999. De vil også selge tre "ordinære" modeller med Pentium (MMX) 200 MHz, 24 x CD-ROM, 32-64 Mb RAM og Zip-drive. Disse vil koste fra USD 1.995 til USD 2.795.

Til toppen