Mac lønner seg fremfor PC

I digital mediaproduksjon vil Macintosh-brukere få dramatisk mer igjen for sin investering enn dem som kjøper Wintel-maskiner.

I digital mediaproduksjon vil Macintosh-brukere få dramatisk mer igjen for sin investering enn dem som kjøper Wintel-maskiner.

Gistics Inc, et amerikansk markedsanlysefirma, vil i august publisere en analyse som vil underbygge det alle Mac-holikere alltid har påstått. Mac er mer effektiv enn Wintel.

Resultatet viser at profesjonelle Mac-brukere innen digital mediaproduksjon (reklame, markedsføring og web-utvikling) oppnår en årlig omsetning som er USD 26.441høyere per person enn for profesjonelle Wintel-brukere. Dette representerer en forskjell i netto overskudd på USD 14.488 per bruker. Tallene stammer fra sammenligning av personer i samme bransje og på samme dyktighetsnivå, i en undersøkelse blant 30.226 profesjonelle brukere i 10.000 selskaper.

Undersøkelsen viser at mens det tar et selskap under fem måneder "å betale ned" en investering i en stasjonær Macintosh, tar det over ett år å betale ned en Wintel PC i en Windows NT-basert bedrift.

-Vi ble overrasket, var den korte kommentaren til Stephan Braitman, ansvarlig redaktør og sjef for profesjonelle publikasjoner hos Gistic. Men konklusjonen var klar:

- Hvis du ønkser å tjene penger som et media produksjonsstudio, kjøp en Mac fordi avkastningen er så mye bedre.

(kilde: TechWeb)

Til toppen