Mac-nettleser skrotes

Legger ned etter drøyt ti år.

Mac-nettleser skrotes
Over og ut for Camino, et av flere åpen kildekode-prosjekt som har bidratt til å gjøre weben til en enda litt bedre opplevelse.

Den første nettleseren som utelukkende ble laget for Apples operativsystem OS X har omsider kommet til veis ende.

Åpen kildekode-prosjektet kunngjør at de legger ned, drøye ti år etter sin spede begynnelse i 2002.

Camino ble opprinnelig laget for å demonstrere at Mozillas layoutmotor «Gecko» kunne bygges inn i en applikasjon basert på programmeringsgrensesnittet Cocoa.

Dermed ble det også den første nettleseren som var integrert med Aqua-brukergrensesnittet til Mac OS X. Eller sagt på en annen måte: Dette var den første native nettleseren til plattformen.

Apple må ha likt hva de så, for senere ansatte de en av hovedutviklerne for å utvikle sin egen nettleser, Safari, som så dagens lys året etter.

Resten er, som de sier, historie. Den siste utgaven av Camino kom i fjor med versjon 2.1.2 som altså fortsatt kan lastes ned.

Mer kommer det ikke fra den kanten.

Heldigvis er det ingen grunn til å henge med hodet av den grunn, poengteres det på det nå nedlagte prosjektets nettsider.

– Mac har langt flere nettlesere å velge blant enn da Camino ble startet for ti år siden. Tidligere Camino-utviklere har også bidratt til de tre mest populære alternativene; Chrome, Firefox og Safari. Så selv om dette er slutten for Camino, så sørger miljøet som hjalp til med å bygge den fortsatt for å gjøre weben bedre for Mac-brukere.

Innlegget avrundes med å takke alle lojale brukere og ikke minst bidragsytere til prosjektet opp gjennom årene.

    Les også: