Mac OS 8.1 - raskere og mer stabilt

Apple introduserte tirsdag Mac OS 8.1 med bedre Java-ytelse, høyere stabilitet og tettere integrasjon mot Microsoft Internet Explorer.

Apple har hatt enorm suksess med versjon 8 av Mac OS med over to millioner solgte kopier siden lanseringen i juli 1997. På Macworld tirsdag introduserte selskapet oppfølgeren - Mac OS 8.1 - med en rekke forbedringer på ytelse og stabilitet. Det tette samarbeidet med Microsoft, som Jobs kunngjorde i forbindelse med Macworld i Boston i august 1997, er eksemplifisert ved at Mac OS 8.1 er konfigurert med Microsofts Internet Explorer som standard nettleser.

- Mac OS 8.1 blir konfigurert med Internet Explorer som standard nettleser, men det er enkelt å bytte om til Netscape Navigator, sa Steve Jobs med glimt i øyet.

Mac OS 8.1 bygger videre på internettintegreringen fra Mac OS 8. Ved siden av tett integrering med Explorer 3.01 eller Netscape Navigator 4.0, har Mac OS 8.1 en raskere Java-maskin - Apple Java Virtual Machine (MRJ 2.0) - basert på Suns Java Development Kit versjon 1.1.3. Brukere kan kjøre Java-programmer og -applets enten med MRJ 2.0 i Internet Explorer eller uten nettleser direkte i operativsystemet.

En rekke forbedringer i Mac OS 8.1 gir bedre ytelse og kapasitet. Det nye HFS+ filsystemet til Apple gjør det mer effektivt å lagre småfiler, slik at man kan lagre et større antall filer på disken. HFS+ justerer minimum og maksimum filstørrelser, så små nettgrafikkfiler bare tar den plassen de trenger, samtidig som de største filene kan være mye større enn ved tidligere HFS-format.Bedre virtuell minnebehandling og bufring (caching) av diskdata gir kraftig forbedret ytelse ved rutinemessige jobber som kopiering av filer over nettverk og paralelle oppgaver som oppstart av applikasjoner samtidig med skriving eller kopiering.

Mac OS 8.1 vil også gi bedre betjening av lange filnavn i Windows 95 og PC-formatterte Jaz- og Zip-disker, med dekning av FAT32-formaterte disker. Mac OS 8.1 har også innebygget støtte for DVD-ROM med Universal Disk Format.

For innehavere av Mac OS 8, er oppgraderingen til Mac OS 8.1 gratis.

Til toppen