BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mac OS 8.5 på åtte språk

17. oktober lanserer Apple Computer Mac OS 8.5 på verdensbasis. For første gang lanseres et operativsystem på åtte språk samtidig.

Jens Kanden
15. okt. 1998 - 01:34

Apple Computer bekreftet onsdag at selskapets seneste oppgradering av operativsystemet - Mac OS 8.5 - slippes den 17. oktober; som digi.no allerede har rapportert. (Se "Mac OS 8.5 i oktober" i høyre kollonne.) Operativsystemoppgraderingen blir tilgjengelig på verdensbasis på åtte forskjellige språk - samtidig, noe selskapet mener aldri før har skjedd med et allment operativsystem.

Mac OS 8.5 kommer med forbedret søketeknologi - Sherlock, vesentlig bedre ytelse på nettverkskopiering, samt PowerPC-nativ AppleScript som skal gi bedre systemytelse og -automatisering.

Apple har også forenklet installasjonsprosessen slik at de fleste kunder skal kunne oppgradere til Mac OS 8.5 i løpet av 15 minutter. Det er også støtte for fjerninstallasjon av Mac OS 8.5 på nettverksbaserte Mac via Apple Network Assistant.

Mac OS 8.5 inkluderer QuickTime 3 og har støtte for det nye euro-symbolet. Søketeknologien Sherlock utnytter teknologi fra søkemaskiner som AltaVista, Encyclopedia.com, Excite!, Infoseek, og Lycos for nettsøk, og er også et mye bedre verktøy for søking på egen maskin.

Den nye versjonen av Mac OS vil koste 99 dollar i det amerikanske markedet og er ventet å koste rundt 1.000 kroner i Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.