Mac-salget ga kraftig vekst i Apple

Det svinger som aldri før av Mac-salget, mens iPod-salget står omtrent stille.

Mac-salget ga kraftig vekst i Apple

Det svinger som aldri før av Mac-salget, mens iPod-salget står omtrent stille.

Apple kunngjorde i går tall for kvartalet fram til 29. mars, regnskapsårets andre.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor, økte omsetningen med 42,8 prosent til 7,51 milliarder dollar. Resultatet økte med 36,4 prosent til 1,05 milliarder dollar.

Den økte omsetningen ga seg altså ikke utslag i økt lønnsomhet: Bruttomarginen falt fra 35,1 prosent til 32,9 prosent.

Macintosh-PC-ene var Apples vinnerprodukt i mars-kvartalet. Antall solgte Mac økte med 51 prosent, og omsetningen dette genererte økte med 54 prosent til 3,49 milliarder. Den voldsomme veksten for Mac står i skarp kontrast til det helhetlige markedet for PC-er, som bare økte med 12 prosent i samme periode. Mac gjør det spesielt bra i USA.

iPhone-salget var som ventet, rundt 1,7 millioner enheter. iPod-salget sto omtrent stille, med 10,6 millioner solgte enheter i mars-kvartalet i år, mot 10,5 millioner i fjor. Omsetningen av iPod økte med 8 prosent til 1,82 milliarder dollar: Det skyldes dyrere modeller, særlig iPod Touch.

Mac står nå for 46,5 prosent av Apples omsetning, mens iPod står for 24,2 prosent.

Da resultatene ble kjent, gikk aksje først ned hele 5 prosent, og så tilsvarende opp igjen. Kvartalstallene var bedre enn ventet, men det er ingen felles oppfatning av hvordan utsiktene er. Apple har åpenbart greid seg bra hittil i en periode preget av angst blant amerikanske forbrukere.

    Les også:

Til toppen