BEDRIFTSTEKNOLOGI

Maconomy på børs

Maconomy, som tilbyr komplette økonomi- og administrasjonssystemer for mellomstore til store bedrifter, planlegger å gå på børs i løpet av de neste seks månedene.

30. okt. 2000 - 07:26

Maconomy har sitt hovedkvarter i Danmark og foretrekker en børsnotering i København, men selskapet er også representert med egne kontorer i Norge, Sverige , Benelux, England og USA, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Maconomy velger nå å ta skrittet fra å være et selskap med få aksjonærer til å få inn både institusjonelle og private aksjonærer gjennom et spredningssalg i forkant av børsintroduksjonen. Selskapet ønsker å få inn mer penger for å vokse videre.

- IPO-en (red. anm.: spredningssalg i forkant av børsintroduksjonen) vil gjøre at vi kan dra nytte av "first-mover-advantage" og raskere dra nytte av veksten innen vårt segment. Ansatte er ikke lenger avhengig av et eget kontor for å utføre arbeidet og etterspørselen etter nettbaserte økonomi- og administrasjonssystemer vil øke i fremtiden, uttaler selskapet i pressemeldingen.

Størsteparten av salget er til kunder i Danmark, men etter årets første ni måneder har salget i USA økt fra 13 til 23 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.