Macromedia Flash - verdens beste animasjonsverktøy

Med enkle plug-ins kan du surfe rundt og se hvordan fremtidens multimedia-baserte underholdningssider på Internett vil se ut. Tegneserier, spill, musikk, pratesider og masse nyttig informasjon om hvordan avansert og funksjonell multimedia på Internett skapes. Macromedia realiserer våre drømmer, skriver Digital Hverdags Bente Sollid i dagens Stjernestreif.

"

Multimedia på Internett har ingen lang historie. Det startet med animerte logoer, "under-construction-arbeidere" som jobbet iherdig med spade og solo-flasker som roterte rundt sin egen akse. Nå er det lenge siden vi ble imponert over slike enkle gif-animasjoner. I dag vil vi ha avansert multimedia, selv om nettet egentlig ikke tillater det. Det er her Macromedia kommer på banen og realiserer våre drømmer.

Macromedia Flash er et vektorbasert grafikk- og animasjonsprogram – og en sann drøm for "ikke-teknologene" på nettet – de kreative multimedia-designerne. Med Macromedia Flash kan du redusere en GIF-image – ofte til en tiendedel – dersom du lagrer den i Flash-format. I praksis betyr dette at en Flash-tegneserie kan bli så liten som 10 KB og fremdeles se flott ut.

Eneste skår i gleden, er at ingen nettlesere har Flash innebygget – ennå. For å ta del i Macromedias multimedia-show, trenger du en liten plug-in for Flash og Shockwave. For lyd, trenger du Realplayer. Deretter kan du bevege deg inn i nettets multimedia-verden.

Et morsomt Macromedia-spill er "Lenny Walkabout". I det omfattende tegnefilminspirerte spillet samler du poeng ved å utforske Lennys hjemby. I tillegg finner du mange små spill i hovedspillet. Ishockey-spillet er heller ikke å forakte. Her er Digital Hverdag en meget aktiv spiller. Vi opererer under navnet "Snapperhead", og i skrivende stund ligger vi på en god 4. plass - i verden.

Macromedias spill er kategorisert. Foruten action, puslespill, sport og småspill, finner du også klassikere som rulett og poker. Dessuten kan du være med og stemme frem neste ukes 10 på topp, ved å gi karakterer til hvert spill eller tegneserie.

Jeg anbefaler også en titt på Macromedias tegneserier. Tenk deg at dette blir barne-TV på Internett, eller interaktiv underholdning for barn på en digital TV-kanal? Engasjerende, spennende og lærerik barne-TV dersom programmene utvikles kreativt og pedagogisk.

Det imponerende nettstedet inneholder også mye lyd – og egne musikksider.Velg DJ Web Radio. Stasjonen har 12 ulike kanaler som f.eks college rock, kvinnelige artister eller moderne mix. Tjenesten krever en RealPlayer 5 plug-in.

Jeg nøler ikke med å utrope Macromedia Flash til det beste animasjonsverktøyet på markedet. Bruker du verktøyet, er det ikke lenger båndbredden som setter begrensningene for god multimedia på nettet – men fantasien.

Lykke til!

"

Til toppen