Macromedia klargjør nye webverktøy

Macromedia annonserte mandag to oppdaterte verktøy og en stor samlepakke for webutviklere

Macromedia annonserte mandag to oppdaterte verktøy og en stor samlepakke for webutviklere

Macromedia lanserte mandag produktene FlashPaper 2, Contribute 3, samt samlepakken Web Publishing System (WPS), som består av de to førstnevnte, samt Studio MX 2004 og Contribute Publishing Services.

Contribute Publishing Services er en serverkomponent som skal la web- og IT-ledere administrere brukere, roller og redigeringsrettigheter fra et sentralt sted. Programvaren skal være enkel å installere og kan benyttes sammen med Windows, Linux og Unix-servere. eller installeres i standard J2EE applikasjonsmiljøer. Systemet kan integreres med bedriftenes andre systemer via LDAP og Active Directory. Publiseringsaktiviteter som gjøres ved et stort antall nettsteder og av et stort antall utgivere skal kunne spores.

Macromedia WPS ventes å komme på markedet i august. Prisen er basert på antallet brukere som benytter systemet, hvor det inkluderes én full utviklerlisens for hver tiende "business"-bruker. Prisen starter på 2499 dollar for ti brukere. Utover det er prisen 229 dollar per bruker, men pakker med 50 eller hundre brukerlisenser kan også leveres med noe rabatt.

Macromedia FlashPaper 2 er et verktøy for å konvertere utskrivbare filer om til universelt delbare dokumenter. Ved hjelp av verktøyet kan brukeren benytte blant annet Microsofts Office-applikasjoner til å lage dokumenter som kan vises i enhver nettleser ved hjelp av Macromedias Flash Player. FlashPaper gjør det også mulig å lagre dokumentene som PDF-filer, noe som kan være mer egnet når dokumentene skal arkiveres eller sendes via e-post.

De Flash-baserte dokumentene inkluderer integrert støtte for tekstsøk og valg, hyperlenker og bokmerker.

FlashPaper 2 kan fra og med august kjøpes som separat produkt for 79 dollar. Men det leveres også som en del av både Web Publishing System og Contribute 3.

Macromedia lanserte mandag også en større oppgradering til Contribute, som er et verktøy som skal gjøre det mulig for ikke-tekniske brukere å oppdatere nettsteder eller intranett på tilsvarende måte som de ville redigere et Word-dokument.

Den nye utgaven, versjon 3, tilbyr i tillegg mer finkornet administrativ kontroll, mer fleksibel arbeidsflyt med godkjenning, forbedrede redigeringsmuligheter og integrasjon med Dreamweaver MX 2004.

Ny og forbedret funksjonalitet for innholdsprodusentene inkluderer bedre ytelse, støtte for redigering av et bredere utvalg av nettsteder, integrert bilderedigering, integrasjon med Microsoft Office og nevnte FlashPaper 2.

For utviklere og webdesignere skal Contribute 3 nå tilby WebDAV-støtte og motoren for CSS-rendering fra Dreamweaver MX 2004. Koden til websidene kan nå også redigeres i eksterne HTML-verktøy.

Contribute 3 vil inkludere en enkel brukerlisens til Contribute Publishing Services.

Også Contribute 3 vil bli klar i august. Prisen er 149 dollar for nye brukere og 79 dollar for oppgraderinger fra eldre utgaver.

Til toppen