Mafiaboy dømt til åtte måneder

17 år gamle "Mafiaboy" er dømt til åtte måneders ungdomsfengsel for å ha lammet Amazon, Dell, eBay, Yahoo! og CNN gjennom DoS-angrep i februar 2000.

Tjenestenektangrepene mot disse store og kjente nettstedene vakte enorm oppsikt. Lenge trodde man at den ansvarlige aldri ville bli oppdaget. Så begynte "Mafiaboy" å skryte om sine bedrifter på samtalekanaler.

USAs Federal Bureau of Investigation (FBI) og Canadas Royal Canadian Mounted Police satte i gang en overvåknings- og avlyttingsoperasjon, og i april var vandalen tatt. Det viste seg å være en femtenåring fra Montreal i Canada. Mafiaboy nektet til å begynne med, men endte opp med å erkjenne seg skyldig i 58 tilfeller av ulovlig tilgang til datamaskiner, i januar i år.

Kanadisk lov forbyr å offentliggjøre Mafiaboys egentlige navn. Siden han er mindreårig var strafferammen to års fengsel. Foreldrene ba om at han måtte slippe å sitte inne. Dommeren avgjorde at åtte måneders ungdomsfengsel med anledning til å motta besøk fra familie og venner, var en passende straff - sammen med en bot på 250 kanadiske dollar (.400 norske kroner) - for ødeleggelser anslått til 1,7 milliarder amerikanske dollar (15 milliarder norske kroner).

Hadde Mafiaboy vært voksen, ville strafferammen vært ti års fengsel.

Aktor sa seg fornøyd med dommen. Forsvareren mente straffen er for hard.

Til toppen