Mafiaboy erklærer seg ´ikke skyldig´

Den 16-årige gutten som ble beskyldt for å ha stått bak tjenestenekt-angrep mot en rekke store nettsteder, har erklært seg ´ikke skyldig´.

Den 16-årige gutten som ble beskyldt for å ha stått bak tjenestenekt-angrep mot en rekke store nettsteder, har erklært seg ´ikke skyldig´.

Den kanadiske 16-åringen ble arrestert i forbindelse med DoS-angrepene på store nettsider som CNN, Yahoo! og Amazon i februar.
Les også:
Teknisk knockout på Yahoo!
Angrepet på Yahoo! & Co blir neppe oppklart
Jahuu! Låsesmed vil fikse døra for Yahoo!
FBI sliter med å finne vandaler

Torsdag erklærte han seg ´ikke skyldig´ ut fra en tiltale som kan koste ham to år på ungdomshjem.

Tenåringen fra Montreal, som bruker kallenavnet ´Mafiaboy´ på Internett, har allerede måttet stå til rette for to anklager i forbindelse med angrepet på CNN. Denne gangen gjelder det 60 nye anklager om forskjellig datarelatert ugagn han skal ha utført.

Hovedanklagen er at han skal ha bombardert disse nettsidene med så mye trafikk at de i praksis ble sperret for vanlig trafikk.

Anklagerne hevder han brøt seg inn i en rekke stormaskiner, blant annet på amerikanske universiteter, og brukte dem til å angripe nettsidene, melder Associated Press.

Politiets etterforskere hevder han skrøt av sine gjerninger på forskjellige pratekanaler på nettet, og dermed avslørte seg. I tillegg skal han ha lagt igjen spor i forskjellige datamaskiner han brukte for å foreta angrepene.

Neste runde i saken går 28 september, og da og da skal det settes dato for rettsak.

Til toppen