Magcom forsøker å senke prisen

Q-Free er kanskje litt forsinket, men arbeider med å lansere en billigere versjon av den norske supertelefonen.

Q-Free er kanskje litt forsinket, men arbeider med å lansere en billigere versjon av den norske supertelefonen.

Magcom lanserte en super-mobiltelefon med fullt innebygd nettleser og stor skjerm. Men det lille selskapet slapp opp for penger før man fikk økt produksjonen og redusert prisene. Restene av selskapet ble kjøpt opp av bomring-brikkeselskapet Q-Free. Viseadministrerende direktør i Q-Free, Geir Ove Kjesbu, lovet digi.no i slutten av september å relansere telefonen til julesalget. Det betyr i praksis i midten av november. Dermed bør telefon snart dukke opp i butikkene igjen.

Kjesbu fortalte at Q-Free både vil relansere Magcom-telefonen og tilpasse den til transportbransjen. Kjensbu ville ikke utdype dette, men Magcom-telefonen kan med sin store skjerm (eller en enda større skjerm) egne seg som dataterminal i en lastebil.

- Vi arbeider forskjellige muligheter til å betjene markedet, sier Magcom-sjef Eirik Lund til digi.no.

Lund vil ikke utdype dette utsagnet, men det kan bety at Magcom har muligheter til å selge sitt design til andre mobiltelefon-produsenter. Selskapet kan forhandle om bundlingavtaler eller se på andre salgsmuligheter.

- Vi jobber også med prisen. Vi redesigner ikke det fysiske produktet, men vi arbeider med en oppgradering av programvare som vil gi en del nye muligheter, sier Lund til digi.no.

For Magcom kan glede seg over at IT-fallet som felte selskapet første gang også har presset ned komponentprisene. Når Magcom-telefonen kommer i salg vil ikke Lund kommentere.

Til toppen