Mager bredbåndsvekst for Lyse Tele

Lyse Tele-sjef Eirik Gundegjerde har fått få nye kunder det siste året.

Under gårsdagens presentasjon av telemarkedet hos Post- og teletilsynet, kom Lyse Tele sørgelig langt nede på skalaen i forhold til markedsandeler og kundevekst på bredbånd.

Lyse Tele var den første aktøren i Norge som i 2002 startet opp med å tilby trippeltjenester, det vil si bredbånd, IP-telefoni og tv under ett.

Siden da har Lyse Tele investert 400 millioner kroner på utbygging av fiber til husstander.

Lyse Tele har i dag rundt 45 000 kunder og samarbeider med 24 partnere som i hovedsak består av kraftselskaper og kommuner.

Fra første halvår 2005 til første halvår 2006 har tallet på abonnenter nærmest stått stille. Dette til tross for at Lyse Tele tilbyr såkalt symmetrisk fiberlinje med 6 Mb/s hastighet begge veier til i underkant av 800 kroner, inklusiv en rekke tilleggstjenester.

Fiberlinjen inkluderer blant annet abonnementsavgift på 140 kroner i måneden på telefoni og deretter gratis tellerskritt. Tv-tjenesten koster 199 kroner per måned med 24 tv-kanaler og tilleggstjenester som bestilling av filmer over nett. Lyse Tele tilbyr rundt 300 filmer og har inngått avtale med blant annet Warner Bros og Disney.

Stillstanden skal ha naturlige årsaker, og har ingen sammenheng med manglende interesse, mener administrerende direktør Eirik Gundegjerde i Lyse Tele.

Han oppgir flere grunner til hvorfor selskapet har slitt det siste året.

– Det har vært en lang vinter med frost og tele i jorden til langt ute i april. Dette har forsinket utbyggingen med nedgraving av fiber flere steder i landet, forklarer han digi.no.

I tillegg ble Lyse Tele direkte rammet av telemontørstreiken i sommer, der montører i Relacom streiket som følge av dårligere lønn.

    Les også:

– Relacom er ansvarlig for bredbåndsforbindelse mot en rekke av våre kunder, sier Gundegjerde.

Han hevder samtidig at veksten går etter planen, og at dersom alt hadde blitt bygget ut i tide med tilstrekkelige gravmaskiner i drift, ville Lyse Tele hatt 62 000 kunder i dag.

– Vår utfordring framover blir å korte inn gapet fra de som nå står på venteliste til at de blir operative kunder med fiber fram til huset, framholder Lye Tele-sjefen.

Gundegjerde mener Lyse Tele foruten å tilby mer sikker bredbåndsforbindelse er konkurransedyktig i pris både i forhold til Telenor og Nextgentel.

Og teknologien er moden. Åtte av ti Lyse Tele-kunder leier nå video, ser på tv, spiller spill og leser aviser over Internett, opplyser Gundegjerde.

Til toppen