RESULTATERFINANS

Mager trøst for IT-investorer

Markedet reagerte som ventet positivt på oppgang i USA og Asia, men for IT-investorene ble dagens oppgang på tre prosent en mager trøst tatt i betraktning mandagens katastrofefall i IT-indeksen på 7,9 prosent.

Eirik Flaa
13. jan. 1998 - 18:38

Etter positiv utvikling i de toneangivende markedene i USA og Asia, var det duket for ny oppgang for aksjene på Oslo Børs tirsdag. Som ventet steg indeksene voldsomt den første handletimen, men utviklingen flatet raskt ut og totalindeksen landet til slutt 2,24 prosent over mandagens sluttnotering.

IT-indeksen fulgte i store trekk utviklingen i totalindeksen, og endte opp nøyaktig tre prosent til 1161,69 poeng.

Blant de selskapene som falt mest i går var Tandberg Data som endte ned ni kroner. Dagens oppgang på to kroner til ny notering på 71 kroner er likevel beskjedent, og det er klart at selskapet fremdeles lider som følge av Asia-krisen, selv om Tandberg Data selv hevder at selskapets eksponering overfor Asia er marginal.

- Selv om eksponeringen overfor Asia er liten, kan ringvirkninger fra krisen likevel skade andre markeder, sier en analytiker til digi.no.

Merkantildata falt med 12,50 til 240 kroner mandag, til tross for at selskapet utelukkende opererer innenfor det nordiske markedet. Som i Tandberg Data snudde trenden tirsdag, og aksjen endte opp tre kroner til 243 kroner. Dette skyldes ikke bare markedets helomvending, men også tirsdagens nyhet om at selskapet har inngått en omfattende samarbeidsavtale med IBM i Norden.

Avtalen med IBM innebærer blant annet at Merkantildata skal markedsføre IBMs ADB-system Concorde XAL i Norden.

Børsvinner blant IT-aksjene tirsdag ble Alphatron, som beveget seg opp med 13,7 prosent til 1,09 kroner. Også i Nordic VLSI ble det oppgang og aksjen steg med 9,8 prosent til 49 kroner per aksje.

Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1173,9 millioner kroner tirsdag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.