Mail fra mister Lysjjy

Jeg fikk en mail fra en som kaller seg lysjjy. Det forstår jeg godt, for hadde jeg fått tak i den ±ÝÀϼöÇù¼ö»ê fyren skulle han fått.

Mister Lysjjy på netian.com sender meg søppelmail. Han representerer et nytt fenomen i min mailbox-flora. Blant den voksende mengden av søppelmail, er stadig flere fra Sør-Korea.

Jeg er ikke alene. Andre rapporterer om at de er sterkt rammet av samme plager i den siste tiden.


Jeg skjønner svært lite sør-koreansk. Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor de vil sende meg mail. Det er åpenbart at de forsøker å selge meg et et eller annet. Mr Lysjjy, som leder meg hen til URL-en soosan1.com, vil etter alt å dømme selge meg noe jeg ut fra bildene tolker som et helsekostpreparat.


Andre fra samme land har vist meg bilder av Samsung-produkter. Men uansett hvor global økonomien blir, så kommer jeg ikke til å kjøpe noe av herr Lysjjy, ei heller av andre som sender meg tilbud jeg ikke greier å dechiffrere med min begrensede intelligens.

Forresten så vil jeg helst slippe søppel-mail i vestlig språkdrakt også, enten de tilbyr meg billig sex, slankere livlinje, investeringer i Nigeria, rikdom over natten eller professorater på Halfward University.

Men de mailene kan jeg i det minste, med en viss suksess, filtrere bort.

De koreanske greiene er verre å bli kvitt. Det er praktisk talt umulig å sette opp filtre som kan fjerne skiten. Avanserte valgmuligheter som å trigge på spesielle ord i avsenderadresse, temalinje eller meldingstekst blir meningsløse når innholdet er som illustrasjonene over viser. Jeg finner ikke et eneste tegn jeg kan bruke fra mitt eget tastatur for å kjenne igjen disse tingene.

Derfor er det bare en ting å gjøre: Å appellere til verdens mest intelligente, opplyste og kompetente leserskare, nemlig leserne av digi.no. Hvem vet hvordan vi blir kvitt den koreanske søpla?

Til toppen