Making Waves bytter toppsjef

Dag Honningsvåg gikk av på dagen.

Making Waves bytter toppsjef
Dag Honningsvåg (bildet) gikk av som adm.dir i Making Waves i dag, etter å ha triplet selskapets omsetning og stab siden 2009. Bilde: Kai Myhre

Det norske design- og teknologiselskapet Making Waves tar farvel med sin toppsjef de siste fem årene, Dag Honningsvåg.

Honningsvåg kom fra Opera Software våren 2009. Under hans ledelse har virksomheten blomstret. Stab og inntekter er tredoblet på hans vakt.

Det vil si at omsetningen har vokst fra 100 til nær 300 millioner kroner. Samtidig har de vokst fra hundre til over 300 ansatte.

Honningsvåg går av som administrerende direktør i dag, det vil si med øyeblikkelig virkning. De ansatte ble informert tidligere på dagen.

Det bekrefter styreleder i Making Waves, Thomas Høgebøl, som også er toppsjef i The North Alliance, eieren av Making Waves.

Les om hvordan North Alliance skal bygge en nordisk kjempe

RYKKER OPP: Henrik Lindblad er ny adm.dir for Making Waves fra i dag.
RYKKER OPP: Henrik Lindblad er ny adm.dir for Making Waves fra i dag.

– Dag har ledet selskapet i snart seks år og har bistått i prosessen med salg til nye eiere. Det ligger ikke noe dramatikk bak dette, annet enn at vi slipper til nye krefter i ledelsen, sier Høgebøl til digi.no.

Den avgåtte toppsjefen vil være tilgjengelig fram til jul, for å avslutte noen prosjekter. Ellers er han allerede erstattet.

Henrik Lindblad har fått et internt opprykk og er fra i dag ny administrerende direktør for Making Waves. Han kommer fra stillingen som såkalt engagement director i selskapet, men har også lang bransjeerfaring, ikke minst med ledererfaring fra Apple, Netcom, Telenor og Ergogroup.

Lindblad ledet i åtte år også konsulentlselskapet Tarantell som Making Waves slukte i 2010.

– Jeg kjenner selskapet godt og dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier han i en pressemelding.

Les mer om: