Maks grafikk i hjemme-bærbar fra HP

En ny komplett bærbar for hjemmemarkedet, HP Compaq Presario 2800, skal utstyres med maks grafikk fra ATI.

En ny komplett bærbar for hjemmemarkedet, HP Compaq Presario 2800, skal utstyres med maks grafikk fra ATI.

HP avslørte sin nye Compaq Presario 2800, en bærbar PC-beregnet på hjemmemarkedet, i går, ifølge Cnet. Maskinen skal utstyres med en Pentium 4 M-prosessor i 1,7 GHz, 30 GB disk, 8x DVD/CD-RW, 512 MB høyhastighetsminne (DDR) og det aller nyeste grafikkortet fra ATI - Mobile Radeon 9000, også avslørt i går.

Maskinen følger Compaqs kjente opplegg for bærbare PC-er, der en "MultiBay" kan brukes til alt fra diskett- eller CD-drev via ZIP-drev og ekstra batteri, og der en "MultiPort" utvidelsesmodul kan gi tilgang til trådløs kommunikasjon, enten WiFi trådløst lokalnett eller Bluetooth. Det er to USB-utganger, begge av typen 2.0, tv-utgang, innebygget modem og andre egenskaper som er påkrevet i dagens marked.

Denne modellen er foreløpig ikke nevnt på HPs norske nettsider. Der finnes en enklere variant av 2800, med rimeligere prosessor, optisk drev og grafikk, men ellers med de samme trekkene.

Det er en pågående trend at bærbare maskiner til hjemmemarkedet er forholdsvis tunge, samtidig som de tilfredsstiller hjemmebrukernes - og ungdommens - skjerpede krav til grafikk og multimedia. HP legger tydeligvis større vekt på at også hjemmemarkedet skal nyte godt av egenskaper hentet fra det mer profesjonelle markedet, blant annet ved å utstyre Presario 2800 med 4 M-prosessor, og ikke en prosessor beregnet på stasjonære PC-er.

Prisen for den enklere modellen nevn på HPs norske nettsted, er 22.196 kroner medregnet mva. Vekten er 2,9 kilogram.

Til toppen