BEDRIFTSTEKNOLOGI

Maks pris på fjernsamtaler: 15 kr

Undersøkelser Telenor har gjort viser at folk flest tror en fjernsamtale koster tre ganger så mye enn hva som er tilfellet. Selskapets julegave til telefonbrukerne er en maksimalpris på fjernsamtaler den siste helga før jul på 15 kroner uansett samtalens lengde.

Frode Eriksen
18. des. 1997 - 10:58

- Vi vet at folk ringer lenger og oftere når en får rabatt. Vi skal nå teste rabatten på fjernsamtaler førstkommende helg og se hva resultatet blir, sier informasjonskonsulent i Telenor Privat, Anne Karin Augland, til digi.no.

Telenors tilbud førstkommende helg er et tak på fjernsamtalene på 15 kroner, som betyr at taletid ut over 29 minutter og 12 sekunder blir gratis. Helgen er valgt ut fra statistikken som viser at disse dagene har en større ringefrekvens på lengere fjernsamtaler enn normalt.

En undersøkelse gjort i sommer av 4Fakta for Telenor, viser at til tross for at det er blitt stadig billigere å ringe, tror folk at det koster mer. Et stort flertall tror at en ti-minutters fjernsamtale koster 20 kroner, mens den i virkeligheten koster kr 6,40 (kr 5,40 etter klokken 17). Tilsvarende oppfatning for lokalsamtaler er 9 kroner, mens den faktisk koster kr 2,90 før klokken 17. En ti-minutters samtale innen Norden tror folk koster 34 kroner, mens prisen er kr. 23,20 før klokken 19.

Augland sier at prisreduksjonen denne helgen er Telenors julehilsen til sine kunder, og er Telenors måte å vise at selskapet vil strekke seg etter kundene også i året som kommer med stadig flere teleaktører som ønsker å konkurrere om telekundenes gunst og penger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.