Maksimal frykt samlet i ett spill

Tenk deg en kombinasjon av skrekkuhyrene fra Alien og Predator-filmene. I det nyeste spillet fra Fox Interactive har du muligheten til å kontrollere disse figurene. Eller du kan nøye deg med å være en stakkars marineinfanterist. Det er ditt valg!

Tenk deg en kombinasjon av skrekkuhyrene fra Alien og Predator-filmene. I det nyeste spillet fra Fox Interactive har du muligheten til å kontrollere disse figurene. Eller du kan nøye deg med å være en stakkars marineinfanterist. Det er ditt valg!

Monstrene fra Alien- og Predator-filmene er blant de mest kjente skrekkfigurene fra de siste to tiårene. Det er i år faktisk tjue år siden Alien-monsteret for første gang fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på kinogjengerne.

Fox Interactive forsøker gjennom spillet Aliens versus Predator å gjenskape noe av den marerittaktige spenningen seerne opplevde gjennom filmene. Forsøket må anses som vellykket.

I spillet kan brukeren velge hvilken av de to figurene han vil kontrollere. Eller så kan brukeren velge å være en menig marineinfanterist.

De tre figurene er selvsagt svært forskjellige når det gjelder egenskaper. Hver av de tre har individuelle fordeler og svakheter. Alien-figuren har ingen våpen som rekker over lengre avstand enn et par meter, men den kan krype oppover vegger og tak slik at den enkelt kan snike seg innpå fienden. I tillegg kan figuren ved hjelp av den kraftige halen knuse sperringer til ventilasjonssjakter og lignende. Angrepene fra Alien-figurene kommer derfor ofte svært overraskende - ikke minst fordi Alien-figurene kan bevege seg svært raskt.

En flokk Alien-droner angriper

Likevel kan spilleren lett gå seg vill når vedkommende ikke bare må passe på hvor han har beveget seg - forover og bakover, til høyre eller venstre - men også hva som egentlig er opp og ned i ett rom. Det er ikke alltid like klart i miljøene Alien-figurene oppholder seg.

Predator-figuren er en sammensmelting mellom et organisk vesen og elektronikk. Figuren kan gjøre seg nærmest usynlig og ved hjelp av en datamaskin på underarmen kan den styre en rekke forskjellige våpen - for eksempel kanonen som er montert på skulderen. Predator-figuren kan se infrarød belysning, det vil si at den kan se selv om det er mørkt.

Mennesker utstråler varme, også i mørket

Så var det marineinfanteristen den menneskekontrollerte Romkolonien igjen. Vel, menneskene er utstyrt med et stort utvalg våpen og en sensor som viser hvor fienden befinner seg i horisontalplanet. Sensoren er helt klart et viktig hjelpemiddel - akkurat som i filmene. Og siden menneskene greide å overvinne både Aliens og Predator i filmene, bør det vel la seg gjøre også i dette spillet.

I tillegg til de figurene spilleren kan kontrollere, finnes det en rekke andre vesener du kan risikere å støte på. Dette inkluderer androider, xenoborger (en fremmede rase som menneskene har mislykkes med å temme), den blekksprutlignende facehugger-skapningen og den enorme Alien-dronningen.

Miljøet i spillet varierer mye. Spillet inneholder over 40 forskjellige nivåer, inkludert et tempel tilhørende Alien-rasen, menneskebygde romskip og underjordiske grotter. Lyd og musikk er med på å øke spenningen kraftig, og spillet støtter Creative Labs sin EAX (Environmental Audio Extensions) surroundlydteknologi.

Poenget i spillet er å utføre visse oppdrag på vegne av sin rase. Dette innebærer blant annet å kverke så mange fiender som mulig (og å samle trofeer hvis du er en Predator), men også å sperre av områder mot videre inntrengning eller å evakuere en romstasjon. Underveis vil figurene bli skadet eller drept. For å forhindre dette må spilleren plukke opp pakker med ammunisjon og førstehjelpsutstyr som ligger rundt om i omgivelsene.

Marineinfanterist med panisk uttrykk i ansiktet

Spillet tilbyr tre vanskelighetsnivåer, hvor forskjellene stort sett utgjør hvor spredt pakkene med utstyr ligger og hvor aggressiv fiende er.

Grafikken i spillet er bra, men ikke alt for krevende for maskinvaren. Spillet kan også brukes som multiplayerspill over nettverk. Da kan spillerne opprette lag eller spille mot hverandre.

Alt i alt er spillet svært spennende og intenst, men Aliens versus Predator blir som de fleste andre spill i denne kategorien litt ensformig i lengden. Det er jo grenser hvor lenge det er artig å bare drepe, drepe, drepe...

Aliens versus Predator

Format: PC CD-ROM

Genre: Action/Science Fiction

Utvikler: Rebellion

Utgiver: Fox Interactive

Norsk distributør: Electronic Arts Norge

Minimum spesifikasjon PC: Pentium 200 MMX, 32 MB minne, 4 MB Direct3D-støttet skjermkort.

Karakter: 4

Til toppen