Maktskifte hos distributøren Scribona

Eierskapet i Skandinavias to største distributører er nå i bevegelse.

Eierskapet i Skandinavias to største distributører er nå i bevegelse.

SMG var nylig i forhandlinger med finske GNT og hadde en avtale på plass som ga finnene enerett på å kjøpe selskapet i en periode. Avtalen brøt sammen, men SMG er fremdeles til salgs.

SMG omsatte i fjor for rundt to milliarder i Norge, og er nest størst blant IT-distributørene. Størst er Scribona, som flyttet varer for rundt tre milliarder her til lands.

Nå er det store forandringer på gang også i Scribona, sier den nye hovedeieren, David Marcus til di.se. Han har kjøpt seg kraftig opp i det siste, og eier nå 18,6 prosent av aksjene og kontrollerer 15,7 prosent av stemmene, gjennom selskapet M2 Capital Management. Dette har trolig kostet ham 140 millioner kroner.

- Jeg tror dette er et kraftig undervurdert selskap som dessuten er ganske bortgjemt. Selskaper har stort potensial, selv om det kreves en del jobb for å få det på rett kurs, sier Marcus til di.se.

Scribonas omsetning stagnerte i fjor, og selskapet har slitt med fallende lønnsomhet i år. Omsetningen de første ni månedene ble på 7,9 milliarder svenske kroner, med et underskudd på 24 millioner.

Nove Capital, som Marcus har samarbeidet med på andre oppkjøp, har samtidig kjøpt seg opp til en eierandel på 9,2 prosent i Scribona.

På salgssiden står tidligere hovedeier Bure som har eid store mengder aksjer i selskapet i ti år.

Alex Jensen i SMG sier selskapet er interessert i partnerskap med en større aktør som kan gi dem mer tyngde. Hva slags grep Marcus prøver å gjennomføre i Scribona er ikke kjent.

Til toppen