Makulerer 45.000 pasientjournaler

45.000 pasientjournaler på Aust-Agder Sentralsjukehus blir nå makulert. Heretter skal alle pasientdata lagres elektronisk.

- Sammen med et japansk sykehus har vi kommet lengst i verden innen elektronisk journalføring, påstår sjeflege Harald Skjærvik overfor Agderposten.

Skjærviks egen pasientjournal var den første som ble kjørt gjennom makuleringsmaskinen, deretter fulgte journalene til samtlige ansatte ved IT-prosjektet - en symbolsk handling som demonstrerer at det er over og ut for den papirbaserte pasientjournalen ved Aust-Agder Sentralsjukehus.

I løpet av den kommende toårsperioden skal hele sykehuset gjøres så papirfritt som mulig.

Ifølge Agderposten regner en med at omlag 15 prosent av journalene på norske sykehus til enhver «flyter rundt» på avdelingene. Nå vil flere følge sørlandssykehusets eksempel og digitalisere denne informasjonen. I løpet av sekunder kan legene ved Aust-Agder Sentralsjukehus finne frem til riktig pasientjournal - sekunder som kan være avgjørende når liv og helse står på spill.

- I tillegg sparer vi all den tiden det i dag tar å frakte tonnevis med journaler rundt om på huset, sier avdelingsleder Renee Eilertsen til Agderposten. Hun skal nå sørge for at sykehusets 45.000 journaler blir scannet fra papir og over til et digitalt format - en operasjon som er stipulert til å koste 54 millioner kroner.

Sykehuset bygger nå en ny "e-fløy" som etter planen skal stå ferdig om to år. Tidsplanen bør holde, for det er ikke satt av plass til lagring av gamle papirpasientjournaler.

Hver natt kjøres det en backup av samtlige journaler ved sykehuset for å unngå at noe går tapt.

Til toppen