Malaysia velger Google Apps

Tar hele utdannings­sektoren ut i nettskyen.

Malaysia velger Google Apps
Malaysia satser på Google Apps i skolesektoren. De skal dele ut Chromebook-maskiner til alle lavere utdanningstrinn. Bilde: Google

Noen få norske kommuner har tatt skrittet ut i nettskyen, hvor de har valgt kontorpakke med epost, kalender og tekstbehandling levert som en tjeneste.

Offentlig sektor i Sverige har begynt å snuse på det samme. USA er særlig langt fremme på området, der flere amerikanske storbyer, delstater og føderale departementer har innført skytjenester i forvaltningen.

Dette blir likevel blåbær sammenlignet med Malaysia, der landets utdanningssektor nå skal over på Google Apps.

Det dreier seg om en nasjonal overgang til gratisutgaven Google Apps for Education i hele skolesektoren. Som ledd i en nasjonal reform av det malaysiske utdanningsystemet vil dette omfatte 10 millioner elever, lærere og foreldre.

Malaysia er for øvrig et av de høyest utviklede landene i Sørøst-Asia og har drøyt 28 millioner innbyggere.

Utdanningsdepartementet skal også dele ut Chromebook-maskiner til elever ved landets barne- og ungdomsskoler, heter det i kunngjøringen fra Google.

Det hører med til sjeldenheten at et helt land gjør et slikt valg for skolesektoren, men Filippinene tok faktisk samme sprang i fjor høst.

Gigantisk var også avtalen Microsoft sikret seg for ganske nøyaktig ett år siden, da det ble klart at de skal levere Office 365 til 7,5 millioner indiske studenter og lærere.

    Les også:

Les mer om: