KORTNYTT

Måler barnehagedekningen elektronisk

Den rødgrønne regjeringen lar folk følge med på barnehagedekningen på et elektronisk barnehagekart.

18. juni 2007 - 11:10

Det er nesten fem år siden barnehageforliket ble inngått, der finansminister Kristin Halvorsen lovet at dersom den rødgrønne regjeringen ikke klarer full barnehagedekning innen 2007, vil hun gå av.

I oktober i fjor lanserte Regjeringen en fornyet definisjon på full barnehagedekning: Alle som søker om barnehageplass innen fristen for hovedopptak våren 2007, skal få tilbud om en plass innen utgangen av 2007.

Nå vil den rødgrønne regjering få hjelp av et elektronisk barnehagekart som illustrerer utviklingen i barnehageutbyggingen i 2007.

–Jeg håper at kartet vil være en viktig pådriver i det gjenstående arbeidet for full barnehagedekning. I lokaldemokratiet vil kartet fungerer som en sjekk for kommunens innbyggere. Dette blir både kommunenes selvangivelse og regjeringens radar, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Kunnskapsminister Øystein Djupedal hevder at så å si samtlige kommuner har sluttet opp om den frivillige kartleggingen.

Siden 2003 har hele 36 700 flere barn fått barnehageplass. Om lag 235 000 barn går nå i norske barnehager. Dekningsgraden for barn i alderen 1- 5 år er nå på over 80 prosent, til sammenligning var dekningsgraden 66 prosent i 2002.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.