Mamut deler ut gratis nettlagring til alle

Mamut overgår Telenor og deler nå ut gratis nettlagring til alle norske Internett-brukere.

Mamut overgår Telenor og deler nå ut gratis nettlagring til alle norske Internett-brukere.

På fredag kunne digi.no avsløre at Telenor lansere et nytt tilbud til sine ADSL-kunder - 100 MB gratis lagringsplass servert gjennom en brukervennlig løsning.

Men nå må Telenor allerede se seg slått - i dag morges lanserte den norske programvareleverandøren Mamut et bedre tilbud. Alle norske Internett-brukere får nå Mamut Online Backup med en 250 MB gratis lagringskonto. Tilbudet krever hverken at man er kunde av Mamut eller av noen spesifikk bredbåndslevernandør.

Meningen er at brukere skal benytte kontoen til backup, både av innstillinger og dokumenter. Det vil også være plass til noe bilder, men dette krever raskt mer plass.

Løsningen er dog ikke begrenset til backup, forklarer Mamut på spørsmål fra digi.no. Man kan bruke den til å dele for eksempel dokumenter mellom kollegaer eller bilder mellom familiemedlemmer.

Systemet generer en sikkerhetsnøkkel som er lang å taste inn, men den er ikke et sertifikat og kan transportes på en USB-nøkkel eller sendes på epost til andre brukere, får digi.no vite.

Mamut, som er mest kjent som markedsleder på forretningssystemer til små og mellomstore bedrifter, har tidligere lansert andre gratistilbud. Selskapet lanserte under dot-com-årene gratis nettsider for norske brukere.

Virksomheter tilbys lagring på inntil 500 MB og kunder av Mamut får dobbelt så mye lagringskapasitet.

Systemet fungerer langt på vei som det til Telenor: Man laster ned en klient og får generert en sikkerhetsnøkkel. Så kan man velge ut hvilke mapper eller filtyper man vil ha kopiert over til Mamut-kontoen. Filene blir så kryptert og kopiert over.

    Les også:

Det er på behovet for mer plass Mamut skal tjene penger. Særlig digitalkamera vil npk være en driver, for de skaper stadig større og flere bilder på norske harddisker.

- De fleste sikrer PC-en, men ikke den forretningskritiske informasjonen som er lagret på PC-ene. Når ulykken inntreffer lar fysisk utstyr seg enkelt erstatte, mens informasjon i de fleste tilfeller er umulig å gjenskape. Det er derfor et paradoks at ikke flere oppbevarer sikkerhetskopier av sine data på et fysisk atskilt sted, sier Eilert Hanoa, adm. direktør i Mamut.

Og prisene mye lavere enn hva Telenor tilbyr. En utvidelse med 1 GB vil bare koste 10 kroner, 5GB vil koste 49 kroner og 10 GB vil koste 99 kroner.

Her kan du lese mer og be om en Mamut Online Backup-konto.

Til toppen