Mamut dobler diskplassen til jul

I løpet av de nærmeste tre månedene får Mamut-brukere dobbelt så stor diskplass og en sterkere butikkmuligheter.

I løpet av de nærmeste tre månedene får Mamut-brukere dobbelt så stor diskplass og en sterkere butikkmuligheter.

Det lille programvareselskapet Guru Software blir stadig mer synlig i det norske datamarkedet. Selskapet har hittil bygget seg opp på prisgunstige økonomiløsninger for småbedrifter, men startet i sommer Mamut, en tjeneste der du kan opprette gratis Internett-sider med et brukervennlig program.

Les om hvordan du kan lage deg gratis internett-sider:


Guru lanserer gratis Internett-tjeneste

Selv om Guru ikke er børsnotert, la selskapet i dag frem tall for tredje kvartal. Omsetningen øker til 7,8 millioner kroner, en vekst på hele 80 prosent fra tredje kvartal i fjor. Programvaresalget gav et overskudd på 2,1 millioner kroner, men oppbyggingen av Mamut trekker ned resultatet før skatt til minus 4,5 millioner kroner.

For Guru skal skaffe seg 10.000 gratis-kunder før nyttårsaften. For å friste enda flere til å bruke deres tjeneste, har administrerende direktør Eilert Hanoa en avtale med SOL, Norges meste trafikkerte nettsted. Avtalen gir alle SOL-brukere mulighet til å laste ned en spesialversjon av programvaren for å lage nettsider på Mamut.

Vanlige tjenester som tilbyr gratis Internett-sider krever at du utformer sidene selv for eksempel Frontpage, mens Mamut-programvaren leder deg gjennom jobben med skjermbilder der du fyller inn informasjon. SOL-brukerne får noen forbedringer samt integrasjon av søkemotoren Kvasir på sine ferdige nettsider.

Guru har fra før to avtale som gir alle kjøpere av Dell-maskiner og Microsofts Office 2000 en spesialtilpasset versjon av Mamut.

Men allerede 20. november kommer versjon 2 av Mamut som gir dobler diskplassen sidene dine kan ta til 20 Mb. 2.0 gir også en bedre butikk-løsning og mulighet til å redigere alle elementene etter at programmet har laget de ferdige sidene.

Mamut arbeider allerede på 3.0-versjon som kommer i januar som spiser seg innpå de kommersielle løsningene for å lage Internett-butikker. For i 3.0 kan du lage en Internett-butikk med handlekurv og la kundene din slå opp ordrestatus, hente ut faktura og få forskjellige typer rabatter.

Mamut er gratis fordi Guru håper du vil kjøpe Pro-versjonen. Men det er langt frem til pluss, først om to til tre år når Mamut er kommet i gang i de fleste europeiske land tror Hanoa at driften vil lønne seg.

For å videreføre sin Mamut-satsning, har Hanoa hentet inn 27 millioner kroner, blant annet fra Storebrand. Emisjonen priser selskapet der han fortsatt eier en fjerdedel til 150 millioner kroner.

Til toppen