RESULTATERFINANS

Mamut doblet resultatet

Venter økt vekst med forankring i nettskyen.

28. okt. 2010 - 10:27

Tallene som Mamut legger fram i dag for tredje kvartal viser at omsetningen står stille, sammenliknet med samme kvartal i fjor, på 113 millioner kroner. Reduserte utgifter gjør at driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) øker med 9 prosent til 19,5 millioner kroner, mens nettoresultatet før skatt nesten øker med 97 prosent til 2,12 millioner kroner.

For årets tre første kvartaler er omsetningen 358 millioner kroner, 2 prosent lavere enn i samme periode i fjor, mens nettoresultat før skatt er bedret med 18 prosent til 12,8 millioner kroner.

På et år er tallet på ansatte redusert fra 480 til 440.

Regnskapet til Mamut samler omsetningen i tre geografiske områder: Norden (Norge, Sverige og Danmark), Vest-Europa og Sentral-Europa (Tsjekkia, Polen og Serbia). Omsetningen øker med 2 prosent i tredje kvartal sammenliknet med samme periode i fjor i både Norden (til 79,8 millioner kroner) og i Sentral-Europa (til 11,7 millioner kroner). I Vest-Europa er det en nedgang på 8 prosent, til 21,9 millioner kroner, med negativ drift etter avskrivninger (EBIT) på 1,6 millioner kroner.

Hovedforklaringen på nedgangen i Vest-Europa er beslutningen om å avvikle det Mamut kaller «lavmargintilbud» i Frankrike, Sveits og Belgia.

Mamut har store forventninger til fjerde kvartal og til 2011. De starter utrullingen av 2011-utgaven av Mamut One i fjerde kvartal, og introduserer nye tilbud integrert med Microsoft Office 365 i 2011.

Office 365 er Microsofts nye nettskytjeneste som tilbyr all funksjonalitet fra Office, Exchange, Sharepoint og Lync (tidligere Office Communications Server) gjennom nettskyen. (Se artikkelen Microsoft tilbyr hele kontoret i nettskyen.) Mamut var en av Microsofts seks globale lanseringspartnere for Office 365, og har varslet at de vil vil legge Office 365 i alle sine tjenester.

I tredje kvartal introduserte Mamut sin tjeneste «Mamut Application Hosting», som gir brukerne tilgang til Mamut Business Software og Microsoft Office applikasjoner som driftes og vedlikeholdes av Mamut på en skalerbar virtuell serverplattform.

Om utsiktene framover sier Mamut at de er «godt posisjonert for videre vekst og forbedret resultat i alle markeder», og at de ser «et betydelig vekstpotensial som følge av lanseringen av Mamut One kombinert med eksisterende kundebaser hos oppkjøpte enheter».

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.