Mamut går online med terminal server

Microsoft Office og Windows Terminal Server skal hjelpe Eilert Hanoa mot 24sevenoffice.

Mamut går online med terminal server

Microsoft Office og Windows Terminal Server skal hjelpe Eilert Hanoa mot 24sevenoffice.

Det børsnoterte norske programvareselskapet Mamut lever av å levere programvare for regnskap, CRM og forretningsadministrasjon.

De har tradisjonelt levert sine løsninger som programvare som kundene selv må installere lokalt, men nå beveger de seg ut på nettet. I motsetning til konkurrenter som 24sevenoffice, så gjør de ikke det ved å bygge om systemene til rene nettbaserte løsninger. De tar isteden i bruk Microsofts terminal server og setter opp en tjeneste der kundene kan abonnere på programvaren og få den levert som en ASP-tjeneste (Application Service Provider).

Mamut kniver for tiden med 24sevenoffice om nett- og domeneselskapet Active24. 24sevenoffice inngikk en strategisk avtale med Active24 tidligere i år hvor Active24 tilbyr 24sevenoffices løsninger til sine kunder, men Mamut har kjøpt seg kraftig opp og har lagt inn bud på hele selskapet for å få tilgang til selskapets kundeliste.

    Les også:

Løsningen som Mamut lanserer i dag har fått navnet Mamut Online Solutions. Den inkluderer Mamut Business Software og Microsoft Office. Løsningen vil bli tilgjengelig i samtlige av Mamuts eksisterende markeder fra tredje kvartal i år.

- Mindre virksomheter må gis valgfrihet mellom å drifte løsninger internt eller å bruke en samarbeidspartner til dette. Det sentrale for kunden er først å velge den beste programvareløsningen for deres virksomhet, for så å velge hvordan den skal driftes. Mens tradisjonelle nettbaserte løsninger krever at brukerne skal leie løsningene for all fremtid tror vi at brukerne ønsker større fleksibilitet og eierskap til egne data, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut i en pressemelding.

Mamut Online Solutions består av online løsninger som inkluderer CRM, salgsoppfølging, regnskap og finans, logistikk og innkjøp, e-handel/nettsted og lønn/personal.

Løsningen er lagt opp med fokus på små bedrifter med mellom 1 og 25 ansatte. Mamut tar 399 kroner i måneden for sine produkter og mot et tillegg på 100 kroner får man også med Microsoft Office 2003.

Fra før av har Mamut hatt et eksisterende tilbud sammen med Telecomputing som heter Mamut Enterprise Connect. Dette nye tilbudet er en løsning som Mamut drifter selv.

Til toppen