Mamut i heftig vekst

Mamuts ser meget lyst på fremtiden, og leverer kraftig vekst i kundemasse og omsetning.

Mamuts ser meget lyst på fremtiden, og leverer kraftig vekst i kundemasse og omsetning.

Mamut har levert tall for andre kvartal, og kan rapportere om 26 prosents vekst i omsetningen, opp fra 34,5 millioner i fjor til 43,3 millioner andre kvartal i år.

Driftsresultatet holder ikke følge, og faller fra 2,9 millioner til 1,8 millioner for kvartalet. Dette kan skyldes økt aktivitetsnivå.

Mamut har mye på gang fortiden, i likhet med sin sjef Eilert Hanoa, som har mange jern i ilden. I tillegg til å lede sitt eget selskap, er han leder av Business Software Alliance i Norge, og styreleder for IKT-Norge.

Mamut har i løpet av kvartalet lansert Mamut Open Services, og inngått flere større avtaler. De har innledet samarbeid med Dell og Microsoft i Nederland, samt Wolters Kluwers datterselskap Magnus Informatik A/S i Danmark.

- Vi er tilfreds med resultatene i andre kvartal med solid utvikling i hjemmemarkedet og fortsatt vekst i alle markeder, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut ASA.

Mamut Open Services er rettet mot SMB- og privatmarkedet. Den først tjenesten, Mamut Online Backup, ble lansert i juni, og flere skal følge, melder selskapet.

Mamut Online Backup, er en Internett-basert, sanntid backup og lagringstjeneste. Den tilbys gratis til alle mindre selskaper og privatkonsumenter i de markedene der Mamut har virksomhet, som er Norge, Sverige, Storbritannia, Nederland, Danmark og Irland.

- Ytterligere produkter og tjenester innen Mamut Open Services vil bli utviklet og tilgjengeliggjort i alle markeder i løpet av de kommende kvartalene, sier Hanoa.

Mamut fikk over 7,500 nye kunder i årets første halvår og passerte dermed 48.000 kunder totalt.

Mamut mener de er godt posisjonert for videre vekst i alle markeder hvor selskapet er representert.

Til toppen