RESULTATERFINANS

Mamut kjøper dansk programvareselskap

Eilert Hanoa kjøper en dansk konkurrent som leverer programvare til småbedrifts-markedet.

5. juni 2007 - 07:46

Mamut har inngått avtale om kjøp av forretningsenheten Stellar Business Software fra det danske selskapet Allerup edb A/S. Stellar utvikler, distribuerer og selger administrative programvareløsninger til mindre virksomheter i Danmark.

Partene inngikk en intensjonsavtale om oppkjøp allerede i desember 2006.

    Les også:

Med på kjøpet får Mamut 10.000 nye mindre danske virksomheter på sin kundeliste, og teknologi for elektronisk rapportering til offentlig forvaltning.

- Oppkjøpet av Stellar gjør Mamut til den nest største leverandøren av administrative programvareløsninger på det danske SMB-markedet. Samtidig får Mamut tilgang til teknologi innen distribusjon og mottak av elektroniske dokumenter til offentlig forvaltning, herunder integrasjon basert på offentlige danske standarder OIOXML og UBL 2.0, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut, i en pressemelding.

Stellar har 11 ansatte og omsatte for 10 millioner danske kroner i fjor. Av det ble de sittende igjen med et driftsresultat på en million danske kroner.

Mamut betaler 10 millioner danske kroner, samt at en opsjon på å tegne 400.000 aksjer i Mamut til en tegningskurs på en krone.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.