AVTALER & KONTRAKTER

Mamut lager samlepakke med Microsoft

Mamut-sjef Eilert Hanoa har fått en tettere samarbeidsavtale med Microsoft. Resultatene kommer til høsten.

7. juni 2004 - 09:47

Brukere av Mamuts systemer for blant annet økonomi, dokumentadministrasjon og nettbutikk har lenge brukt Microsoft Office til å lagre, hente og masere data med Excel. Nå skal denne integrasjone gjøres enda tettere.

Mamut har inngått en ny samarbeidsavtale med programvaregiganten, som også er en konkurrent. For med oppkjøpet av blant annet danske Navision, vokser Microsoft raskt på salget av ERP-systemer, om enn stort sett i et markedssjikt over Mamut.

European Small Business Concierge er det noe uvanlige navnet Mamut og Microsoft har valgt på sitt kommende tilbud til små og mellomstore bedrifter.

- På et luksushotell er en concierge det sentrale kontaktpunktet som skal kunne gi deg alt du ønsker. Vi har ikke noe norsk ord, kunderådgiver er det nærmeste, forklarer Mamut-sjef Eilert Hanoa.

Concierge blir en samlepakke med Microsoft Office 2003 og Mamuts forretningsprogrammer for CRM, salg, logistikk, økonomui og ehandel.

Målet med det nye produkt og markedsføringsstrategien å angripe det europeiske SMB-markedet hardere. Mamut har allerede oversatt sine produkter til en rekke europeiske språk. Det er i England og Nederland at Concierge-tilbudet først vil dukke opp.

Håpet er at koblingene til Microsofts produkter og Microsoft godkjenningsstempel skal gi Mamut drahjelp.

- Det holder ikke å legge to programvare-pakker i samme eske. Vi skal både videreutvikle integrasjonen og øke mulighetene for råd og oppfølging. For vanlige små og mellomstore bedrifter har ikke råd til tradisjonelle konsulentprosjekter, sier Hanoa til digi.no.

Concierge er ikke ferdig - tilbudet vil basere seg på oppdateringer av Mamut-produktene som alle skal komme til høsten, forklarer Hanoa.

- Vi får mulighet til å samarbeide tettere med Microsoft. Dette gjelder både programvareintegrasjon og hva vi sammen skal kunne gi av rådgivning. Avtalene med Microsoft vil gjøre det enklere for oss å skaffe oss partnere, mener Mamut-sjefen.

"Du er ikke nervøs for at dere lærer opp deres største konkurrent", spør digi.no.

- Vi føler vi arbeider i segmentet under Microsoft Business Solutions, noe selskapet selv skriver i sin pressemelding og ser derfor store fordeler med å jobbe med Microsoft, svarer Hanoa.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.