BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mamut lanserer butikkdata-løsning

Mamut hevder nå skal gi enkeltbutikker de samme IT-mulighetene som de store kjedene har.

7. juni 2006 - 12:14

Mamut lanserer nå "Mamut Butikkdata", en kasseløsning sømløst integrert med Mamuts økonomisystemer. Løsningen gir mindre virksomheter en funksjonsrik kasseløsning knyttet til sitt økonomisystem, hevder Mamut.

- En enkel og brukervennlig kasseløsning kan bidra til å heve nivået på en virksomhets kundeservice. Vi håper at denne løsningen kan bidra til å forenkle hverdagen for mange virksomheter og i å etterfølge regnskapsmessige lover og krav, sier Mamut-sjef Eilert Hanoa.

Løsningen er ment brukt på en enkel PC med touchskjerm. Løsningen lar også butikkansatte legge inn varer de har mottatt. Dermed vil virksomheten til enhver tid tilgang på oppdatert informasjon direkte fra økonomisystemet – for eksempel lagerbeholdning og informasjon om kunden. Løsningen kan benyttes innen alle handelsbedrifter og butikktyper.

Lisensen koster 2000 kroner og Mamut selger også en ferdig kasse-PC med programvaren for 15.900 kroner.

Løsningen sparer virksomheter for arbeid. Kasseoppgjøret bokføres direkte i regnskapet og på kundekortene i økonomisystemet. Det eneste brukerne av Mamut Butikkdata må gjøre er å godkjenne rapportene. Dermed kan mindre virksomheter spare tid og penger på automatisk bokføring, og oppnå bedre total oversikt.

Den spanske interiørkjeden KA Internationals har allerede tatt i bruk Mamut-løsningen på sin butikk i Sandvika.

– Siden vi allerede benytter Mamuts økonomisystem var det bare å installere systemet og så var det klart til bruk etter 10-15 minutter, med alle produkter og kunder tilgjengelige. Tilsvarende integrerte systemer kan koste mange hundre tusen kroner, forklarer Hans Martin Thomassen, daglig leder KA International Sandvika.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.