Mamut nærmer seg halv milliard

Mamut-sjef Eiliert Hanoa nærmet seg omsetning på halv milliard i fjor, og regner med å klare det i år.

Mamut nærmer seg halv milliard

Mamut-sjef Eiliert Hanoa nærmet seg omsetning på halv milliard i fjor, og regner med å klare det i år.

Programvareselskapet Mamut har lagt frem regnskapstallene for 2007, og de viser en omsetning på nesten en halv milliard kroner.

Omsetningen endte i fjor på 445,1 millioner kroner. Det er en fremgang på 41,1 millioner fra året før.

Overskuddet endte på 15,1 millioner kroner, på tross av en engangsnedskrivning av 14,2 millioner kroner.

- Vi er godt fornøyd med omsetningsnivået i 2007, samtidig som vi går inn i 2008 med en optimalisert kostnadsstruktur. Samtidig er det beklagelig at gode resultater blir forringet av nedskrivninger på gamle fordringer som stammer fra Active 24, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut, i en pressmelding.

Han forteller videre at målet er en omsetningsvekst på 20 prosent i år, noe de skal greie gjennom en kombinasjon av organisk vekst og strategiske oppkjøp.

Fjerde kvartal bidro med en omsetning på 122,6 millioner kroner, noe som er en vekst på 13 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Driftsresultatet for kvartalet endte på 15,3 millioner kroner.

- Vi er i dialog med ulike aktører om inngåelse av strategiske samarbeid eller oppkjøp av selskapene. Erfaringen hittil er at vår strategi knyttet til Mamut Business Platform åpner for nye partnermuligheter i flere markeder og vi forventer at flere av disse dialogene vil konkluderes innen kort tid, sier Hanoa.

Mamut forteller at de nå har 350.000 kunder, og at de vil introdusere sitt Software + Services konsept “Mamut Business Platform” for alle sine kunder i Norge, Sverige, Danmark, Nederland, Storbritannia, Irland og Tyskland i april 2008.

Til toppen