Mamut og eZ skal samarbeide

Programvareselskapet Mamut er i dag mest kjent for å lage forretningsprogramvare som er tett knyttet opp mot Microsofts teknologi.

eZ Systems er på mange måter Mamuts rake motsetning. De lever av å levere Content Management-løsninger basert på åpen kildekode.

Nå inngår de to selskapene en samarbeidsavtale om å utvikle og distribuere nettpubliseringsløsninger til Mamuts over 335.000 kunder i 16 europeiske land. Hoveddelen av disse kundene stammer fra Mamuts kjøp av hosting- og domeneselskapet Active 24.

Sammen skal Mamut og eZ Systems utvikle Mamut Web Publisher, som skal bli en sentral komponent i Mamut Business Platform.

- Mamut Business Platform legger grunnlaget for å doble antall kunder og doble omsetningen per kunde i løpet av tre til fem år, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut ASA.

- Sammen med Mamut vil vi sikre at europeiske virksomheter og sluttbrukere kan utvikle profesjonelle nettløsninger med søkemotoroptimalisering, uavhengig av kompleksiteten eller kravene fra brukerne, sier Aleksander Farstad, administrerende direktør i eZ Systems.

Til toppen